BP: Κέρδη $3,2 δισ. το πρώτο τρίμηνο του έτους χάρη στο ράλι των τιμών πετρελαίου
28/04/2026 - 09:09

Η BP ανακοίνωσε ισχυρότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2026, καθώς η εκτίναξη των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή ενίσχυσε σημαντικά τις επιδόσεις του ενεργειακού κολοσσού.
Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε υποκείμενα κέρδη — μέγεθος που χρησιμοποιείται ως δείκτης καθαρής κερδοφορίας — ύψους 3,2 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 2,63 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.
Η εταιρεία απέδωσε τις επιδόσεις σε «εξαιρετικά» κέρδη από trading πετρελαίου και στη βελτιωμένη απόδοση του midstream τομέα.
Το γεωπολιτικό σοκ τροφοδοτεί τα κέρδη
Η BP επωφελείται από το νέο ενεργειακό σοκ που πυροδότησε ο πόλεμος ΗΠΑ–Ισραήλ κατά του Ιράν, με τις τιμές των ορυκτών καυσίμων να έχουν εκτοξευθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου.
Οι σοβαρές διαταραχές στα Στενά του Ορμούζ — έναν από τους σημαντικότερους ενεργειακούς διαδρόμους του πλανήτη — έχουν δημιουργήσει έντονη ανησυχία στις αγορές.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) έχει ήδη χαρακτηρίσει την κατάσταση ως «τη μεγαλύτερη απειλή ενεργειακής ασφάλειας στην ιστορία».
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Πηγή: protothema
Σχετικά άρθρα
- ΕΝΦΙΑ: Θέμα ωρών η ανάρτηση των εκκαθαριστικών για 6,2 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων (1.000)
- Σε πτώση οι τιμές των μετοχών στις διεθνείς αγορές λόγω του υψηλού πληθωρισμού (1.000)
- ΥΠΟΙΚ: Φορολογικά κίνητρα για συγχωνεύσεις και εξαγορές ΜμΕ (1.000)
- Πολωνία: Τερμάτισε τη συμφωνία με τη Ρωσία για το αέριο νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί (1.000)
- Πρόστιμα άνω των 7 εκατ. ευρώ από την ΔΙΜΕΑ μέσα σε μία διετία (1.000)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Εμείς και εσείς σε επαφή






