Ηράκλειο: Νεογνό σε κάδο απορριμμάτων – Πώς οδηγήθηκαν σε αυτό διασώστες του ΕΚΑΒ και το έσωσαν
21/05/2025 - 09:19
Νεογνό σε θερμοκοιτίδα (φωτογραφία αρχείου) Σε κάδο απορριμμάτων στην Νέα Αλικαρνασσό του δήμου Ηρακλείου εντοπίστηκε νεογνό, το οποίο είχε έρθει στη ζωή, λίγη ώρα νωρίτερα.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σωτήριες για το βρέφος, ήταν οι ενέργειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, οι οποίοι κλήθηκαν σε σπίτι στην Νέα Αλικαρνασσό για να επιληφθούν ενός περιστατικού.
Οι διασώστες βρέθηκαν μπροστά σε μια γυναίκα με αιμορραγία που παρέπεμπε σε περίπτωση γέννας και η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν ήθελε να ενημερώσει το πλήρωμα του ΕΚΑΒ για την κατάσταση της, και δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, παρά τις προσπάθειες και του συντρόφου της.
Το ΕΚΑΒ είχε καλέσει ο σύντροφός της όταν γύρισε στο σπίτι και είδε πως η 33χρονη αιμορραγούσε.
Η 33χρονη γυναίκα φέρεται να γέννησε μόνη της το παιδί μέσα στο σπίτι που διέμενε με τον σύντροφό της κι αμέσως μετά, βάζοντας το σε σακούλα, το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων που βρισκόταν κοντά στο σπίτι της.
Η περίεργη συμπεριφορά της γυναίκας, προβλημάτισε τους διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίο αποφάσισαν να ψάξουν τους κάδους της περιοχής, όπου μετά από λίγο, εντόπισαν το βρέφος.
Το μωρό μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, είναι καλά στην υγεία του, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές.
Related…
Πηγή: huffingtonpost
Σχετικά άρθρα
- Χανιά: «Γέφυρα σωτηρίας» για νεογέννητο - Περιπολικά άνοιγαν δρόμο στο ασθενοφόρο (0.822)
- Αθήνα: Ενας νεκρός από τροχαίο δυστύχημα στο κέντρο (0.163)
- Θεσσαλονίκη: Διασώστες του ΕΚΑΒ ξεγέννησαν γυναίκα στο σπίτι της -"Ήταν μια μοναδική στιγμή" (0.163)
- Δωρεά 20 δικύκλων και 6 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (0.163)
- Φλώρινα-Τροχαίο:Νεκροί 18χρονος και 17χρονος-Στο σημείο ο ένας πατέρας ως διασώστης του ΕΚΑΒ (0.163)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Εμείς και εσείς σε επαφή








