ΔΕΔΔΗΕ: Ρευματοκλοπές άνω των 1,2 εκατ. ευρώ «έδειξαν» οι έλεγχοι σε εστίαση και ξενοδοχεία
10/03/2025 - 14:25
φωτογραφία αρχείουΣτα 1,2 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η αξία των ρευματοκλοπών, ύστερα από τις έρευνες που διεξήγαγε ο ΔΕΔΔΗΕ σε επιχειρήσεις του κλάδου HORECA, όπως ξενοδοχεία, καφετέριες και εστιατόρια.
Συγκεκριμένα, σε 700 έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το Νοέμβριο 2024, έως και τον Φεβρουάριο 2025, καταγράφηκαν 131 περιπτώσεις ρευματοκλοπής, με τη μη καταγραφείσα ενέργεια να υπερβαίνει τα 4,8 GWh και με απαιτήσεις άνω των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Ακόμα 153 περιπτώσεις βρίσκονται υπό πιστοποίηση, με τον αριθμό των διαπιστωμένων ρευματοκλοπών να αναμένεται να αυξηθεί. Σε γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, οι διαπιστωμένες ρευμαστοκλοπές ξεπέρασαν το 50% του αριθμού των παρόχων που ελέγχθησαν.
Ο ΔΕΔΔΗΕ στις περιπτώσεις παράβασης, προχώρησε στην αντικατάσταση των παλαιών μετρητών, με «έξυπνους» μετρητές, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα του άμεσου εντοπισμού παράβασης.
Σημειώνεται πως η αξία των βεβαιωμένων ρευματοκλοπών έφτασε τα 62 εκατομμύρια ευρώ το 2024, όταν το 2023 ήταν 30 εκατομμύρια ευρώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συμπλοκή με τραυματίες στο ΚΥΤ Μαλακάσας: 9 άτομα στο νοσοκομείο, οι 2 ανήλικοι
Ηράκλειο: Κτηνοτρόφος πυροβόλησε συγχωριανό του μετά από καυγά περί κτηματικών διαφορών
Βόλος: Νιόπαντρο ζευγάρι σκοτώθηκε σε τροχαίο και λίγο μετά πέθανε ο πατέρας του ενός θύματος
Πηγή: ΔΕΔΔΗΕ
Πηγή: huffingtonpost
Σχετικά άρθρα
- Ανω Λιόσια: Αστυνομική επιχείρηση για ρευματοκλοπή - 19 συλλήψεις (0.788)
- Έρχονται οι έξυπνοι μετρητές με Ειδικά τιμολόγια για θέρμανση και προαγορά ηλεκτρικής ενέργειας (0.240)
- ΔΕΔΔΗΕ για φωτιές: Μην πλησιάζετε αγωγούς ή κολώνες που έχουν υποστεί ζημιές (0.211)
- Δήμαρχος Πεντέλης: Θα ανατιναχτούμε, η φωτιά πλησιάζει τους πυλώνες του ΔΕΔΔΗΕ (βίντεο) (0.211)
- Φωτιά στην Αττική: Προβλήματα ηλεκτοδότησης - Αγώνας δρόμου για αποκατάσταση (0.211)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Εμείς και εσείς σε επαφή





