Εκστρατεία πρόληψης για τον καρκίνο της γυναίκας



08/07/2016 - 08:40

Η πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο της γυναίκας της Roche for HER, με πρωταρχικό όχημα τη νέα ιστοσελίδα www.forher.gr, συνεχίζεται το 2016 με στόχο τα μηνύματά της να αγγίξουν ακόμη περισσότερες γυναίκες. Πρόκειται για την πρώτη ολιστική καμπάνια τέτοιου είδους που πραγματοποιείται στη χώρα μας και αποτελεί μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και αισιοδοξίας.


Η καμπάνια for HER είναι αφιερωμένη στις γυναίκες αλλά απευθύνεται σε όλους. Για τo 2016 έχει προγραμματιστεί σειρά δράσεων όπως ενημερωτικές ομιλίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενημερωτικές δράσεις σε κεντρικά σημεία της χώρας καθώς και δράσεις πολιτικής της υγείας. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Ερευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV) και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ομιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής» και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «ΚΕΦΙ» Αθηνών, με τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.


Σύμφωνα με τη διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas κυρία Ξένια Καπόρη, περισσότερες από 3.000 γυναίκες και 100 ογκολόγοι και γυναικολόγοι ιατροί συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις που υλοποιήθηκαν το 2015. «Μετά την εντυπωσιακή αποδοχή που γνώρισε η καμπάνια for HER, η συνέχισή της για ακόμη μία χρονιά αποτέλεσε για εμάς μονόδρομο. Πόσω μάλλον όταν στη Roche παίρνουμε τον καρκίνο προσωπικά» ανέφερε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την ανακοίνωση των νέων δράσεων.


«Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό που για πρώτη φορά η Roche Hellas και η Roche Diagnostics Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν τόσο σημαντικό σκοπό. Είμαστε εδώ σήμερα για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της πρόληψης απέναντι στον καρκίνο της γυναίκας, μιας νόσου που δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την οικογένεια και κατ” επέκταση την κοινωνία»
σημείωσε ο κ. Αθανάσιος Ακάλεστος, Head of Business Development Roche Diagnostics Hellas.


Ο καρκίνος της γυναίκας είναι μια πολύπλοκη νόσος και διαχωρίζεται στον γυναικείο καρκίνο που αφορά τον καρκίνο του μαστού και στον γυναικολογικό που αφορά το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, όπως είναι ο καρκίνος των ωοθηκών και ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας.


Σημειώνεται ότι για τον Μάιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου των Ωοθηκών (8/5) και την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, προγραμματίζεται να υλοποιηθεί δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά σε κεντρική πλατεία της Αττικής. Τα μικρά παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στις μητέρες τους ένα ανεκτίμητο δώρο πρόληψης και ενημέρωσης. Επίσης, η εκστρατεία for HER υποστηρίζει τον συμβολικό ιστιοπλοϊκό αγώνα με παράλληλες δράσεις στεριάς «Sail for Pink» με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος «ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος» που θα διοργανώσει και εφέτος ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Αλμα Ζωής Θεσσαλονίκης.

Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη Roche Hellas
Βραβείο στα Corporate Affairs Excellence Awards 2016 στην κατηγορία Δράση – Πρόγραμμα ΕΚΕ (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) για το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» απονεμήθηκε στη Roche Hellas. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση Praksis με στόχο να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών που προέρχονται από ευάλωτες οικογένειες που στηρίζει η Praksis και αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες.


Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στη σχετική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί το δεύτερο βραβείο που λαμβάνει το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής».


Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014, ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 και η συνολική επένδυση υπερέβη τα 200.000 ευρώ. Συνολικά ωφελήθηκαν 385 παιδιά ηλικίας 7-18 χρόνων από 288 οικογένειες, ενώ συνολικά δόθηκαν στα παιδιά 429 εκπαιδευτικές παροχές. Αυτές περιέλαβαν δίδακτρα για ξένες γλώσσες, ενισχυμένη μάθηση - φροντιστήριο, εξέταστρα για πιστοποίηση ξένης γλώσσας, παροχές για πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα μαθήματα μουσικών οργάνων και οφέλη για φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους (π.χ. έξοδα ενοικίου).

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: Tovima


Σχετικά άρθρα

  • Unique Post

Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Υγεία

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio