Τσουρέκι νηστίσιμο από τους Μύλους Κρήτης




01/05/2013 - 11:54

Συνταγές για το Πάσχα από τους Μύλους Κρήτης

Οι Μύλοι Κρήτης εδώ και χρόνια επιδεικνύουν την προσήλωση τους στην παραγωγή αγνών και αυθεντικών προϊόντων που συντελούν στη διατήρηση της παραδοσιακής νοστιμιάς στην ελληνική κουζίνα.

Η  εταιρία διαθέτει μια πλήρη γκάμα αλεύρων και μιγμάτων για τις ανάγκες του σύγχρονου νοικοκυριού.

Για την περίοδο του Πάσχα, οι Μύλοι Κρήτης μας προτείνουν μια σειρά από συνταγές οι οποίες θα πλουτίσουν το τραπέζι σας και θα λύσουν τα χέρια στις νοικοκυρές.

Τσουρέκι νηστίσιμο

Για το προζύμι: Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι: 60 γρ. (4 κουταλιές), Μαγιά: 45 γρ. νωπή ή 15 γρ. ξηρή (2 φακελάκια), Ζάχαρη: 15 γρ. (1 κουταλιά), Νερό (χλιαρό): 225 γρ. (1 φλιτζάνι).

Για τη ζύμη: Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι: 1.200 γρ., Χυμός πορτοκαλιού: 1/2 λίτρο (2 κούπες), Ζάχαρη: 225 γρ. (1 & 1/4 κούπας), Ελαιόλαδο ραφινέ: 250 γρ. (1 κούπα), Μαστίχα: 5 γρ. (1 κουταλάκι), Μαχλέπι: 5 γρ. (1 κουταλάκι), Βανίλια: 1, Πορτοκάλι ξύσμα: 2 πορτοκάλια, Αλάτι: 1 πρέζα.

Εκτέλεση

Για το προζύμι, ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το προζύμι να φουσκώσει για 20 λεπτά. Για τη ζύμη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αλεύρι) σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το προζύμι και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά με το χέρι. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένη λεκάνη, σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί, περίπου για 1 ώρα. Πλάθουμε τα τσουρέκια στο σχήμα που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν, περίπου για 30 λεπτά. Ψήνουμε στους 160ºC για 40 λεπτά.


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Κουζίνα και διατροφή

Σχολιάστε το άρθρο

*



Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio