Ταλιατέλες με αλλαντικά και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας




20/03/2015 - 17:38

Τυρί κρέμα, κρασί, αλλά και μουστάρδα ενώνονται με ταλιατέλες και χαρίζουν μοναδική γεύση!
Σε αυτήν τη συνταγή θα εκμεταλευτείτε τα αλλαντικά που σας έχουν περισσέψει στο ψυγείο.

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 8 λεπτά

 

Υλικά συνταγής

  • 500 γραμμ. ταλιατέλες
  • 350 γραμμ. αλλαντικά ψιλοκομμένα (ζαμπόν, σαλάμι, λουκάνικο, γαλοπούλα κ.λπ.)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 200 γραμμ. (1 συσκευασία)τυρί κρέμα
  • 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. νερό απ’ αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ό,τι αλλαντικό έχουμε στο ψυγείο το ψιλοκόβουμε. Στο σύνολο να είναι 350 γραμμ.

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2΄-3΄ τα ανάμεικτα αλλαντικά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1΄-2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τη μουστάρδα, το κρεμώδες τυρί το γάλα και την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε.

Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

Με τσιμπίδα, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα, καθώς και 1/2 φλ. νερό απ’ αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και αφήνουμε 2΄ σε δυνατή φωτιά να δέσουν οι γεύσεις και να γλασάρει η σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως.

argiro.gr


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Κουζίνα και διατροφή

Σχολιάστε το άρθρο

*



Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio