Μαριναρισμένο κοτόπουλο με κάστανα και δαμάσκηνα




20/12/2013 - 13:25

Υλικά

  •     1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  •     250 γραμμ. δαμάσκηνα
  •     250 γραμμ. κάστανα προβρασμένα
  •     3 κ.σ. ελαιόλαδο
  •     1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
  •     αλάτι
  •     φρεσκοτριμένο πιπέρι
  •     1 κ.σ. κρύο βούτυρο
  •     Για τη μαρινάτα
  •     1 σκελίδα σκόρδο
  •     1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  •     1 καρότο κομμένο στα δύο
  •     1 δαφνόφυλλο
  •     1 κλαδάκι θυμάρι
  •     2 κλωνάρια μαϊντανό
  •     2 κόκκους μπαχάρι
  •     2 γαρίφαλα
  •     3 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  •     2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  •     2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Για τη μαρινάτα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 2΄ το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Σβήνουμε με το ξίδι και το κρασί. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 10΄. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το κοτόπουλο στη μαρινάτα, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 νύχτα.

Στραγγίζουμε καλά το κοτόπουλο και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Στραγγίζουμε και τα δαμάσκηνα.

Ζεσταίνουμε πλασοτέ κατσαρόλα. Ροδίζουμε το μπέικον για 2΄ και το πετάμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Σουρώνουμε 2 φλ. τσαγιού μαρινάτα και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα κάστανα και τα δαμάσκηνα.  Σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄να μαλακώσει καλά. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα.

Δυναμώνουμε τη φωτιά να βράσει η σάλτσα και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομματάκια.

Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και με σύρμα ανακατεύουμε γρήγορα τη σάλτσα, να λιώσει το βούτυρο. Αφήνομε 5΄ να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά. Περιχύνουμε το κοτόπουλο. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.

 

Να θυμάστε ότι:

Το δέσιμο της σάλτσας με το κρύο βούτυρο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Ως αποτέλεσμα έχουμε μια πεντανόστιμη, γυαλιστερή σάλτσα.

 

Mερίδες 8

Χρόνος Μαγειρέματος:75 λεπτά

ΠΗΓΗ


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Κουζίνα και διατροφή

Σχολιάστε το άρθρο

*



Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio