Χοιρινό με πορτοκάλι
23/12/2013 - 13:20
Υλικά
- 4 κιλά μπούτι χοιρινό
- χυμός δύο πορτοκαλιών
- 2 πορτοκάλια σε φέτες
- 1 ξινόμηλο σε φέτες
- ½ φλιτζάνι μέλι
- 1 φλιτζάνι κρασί σαμιώτικο
- 1 φλιτζάνι κρασί άσπρο
- 1 φλιτζάνι νερό
- 2 ξυλαράκια κανέλας
- 10 γαρίφαλα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο Αλτις
- 1 κουταλιά δενδρολίβανο
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το χοιρινό και το αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά το χυμό πορτοκαλιού με το μέλι, τα κρασιά, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι.Μέσα σε αυτή τη μαρινάδα βάζετε το χοιρινό, το σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 24 ώρες.Κατά διαστήματα το γυρίζετε ώστε να μαριναριστεί από όλες του τις πλευρές.
Την επόμενη μέρα βγάζετε το χοιρινό από το ψυγείο, το βάζετε σε μια λαμαρίνα, το περιχύνετε με τη μαρινάδα και προσθέτετε λίγο νερό.Το σκεπάζετε με τις φέτες του πορτοκαλιού και του μήλου.
Καλύπτετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε 180°C για περίπου 3 ½ ώρες.Κατά διαστήματα το γυρίζετε και το περιβρέχετε με το ζουμί του.Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.Προς το τέλος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε το χοιρινό να ροδίσει.
Σχετικά άρθρα
- Unique Post
Δημοσίευση από Polis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Κουζίνα και διατροφή