Ισχυρή παρουσία HEMEXPO στις Βρυξέλλες
16/01/2026 - 08:06

Τη συνεργασία των Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού με τον πρώην υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου, Βασίλης Δημητριάδης, ανακοίνωσε η πρόεδρος της HEMEXPO, Ελένη Πολυχρονοπούλου, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την έλευση του νέου έτους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Δημητριάδης θα αναλάβει την εκπροσώπηση της HEMEXPO στο κέντρο λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες, ενισχύοντας τη θεσμική παρουσία του ελληνικού ναυτιλιακού εξοπλισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η συνεργασία αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον κλάδο, καθώς τον Φεβρουάριο αναμένεται η παρουσίαση της νέας Ναυτιλιακής Βιομηχανικής Στρατηγικής της Ε.Ε., σε μια περίοδο έντονου ανταγωνισμού από τα ασιατικά ναυτιλιακά κέντρα.
Υπενθυμίζεται ότι το 2025 η HEMEXPO συμμετείχε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon, ενώ ενισχύθηκε περαιτέρω με την ένταξη νέων μελών, μεταξύ των οποίων οι Eurochem, Martecma και Vela Electric.
Πηγή: naftemporiki
Σχετικά άρθρα
- Η Navios Partners αντλεί 300 εκατ. δολάρια μέσω έκδοσης Nordic ομολόγων (1.000)
- Η τεχνητή νοημοσύνη στον στόλο της Seanergy (1.000)
- Μέρισμα από την Global Ship Lease (1.000)
- Rotor Sails σε δύο chemical tankers της Union Maritime (1.000)
- Rotor Sails σε δύο chemical tankers της Union Maritime (1.000)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Εμείς και εσείς σε επαφή





