Η τεχνητή νοημοσύνη στον στόλο της Seanergy



18/11/2025 - 07:54

Την πρακτική εμπειρία της Seanergy, εταιρείας συμφερόντων του Σταμάτη Τσαντάνη, στη χρήση διαδικασιών που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη παρουσίασε ο DPA / MHSQE Manager της ναυτιλιακής κατά τη συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής της INTERCARGO.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλέξανδρος Δανούσης ανέδειξε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία, όπως η ποιότητα δεδομένων, η ενσωμάτωση ψηφιακών συστημάτων και ο βαθμός ψηφιακής ετοιμότητας.

Παράλληλα, έδειξε πώς η AI ήδη ενισχύει την ασφάλεια, τη συνέπεια στις αναφορές και τη λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων στον στόλο της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, μοιράστηκε και τα αποτελέσματα μιας έρευνας σε επίπεδο στόλου, όπου πάνω από 160 μέλη πληρωμάτων εξέφρασαν τις απόψεις τους για τον ρόλο της AI στη βελτίωση της ασφάλειας και της καθημερινής εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι ο ανθρώπινος παράγοντας πρέπει να παραμείνει στο επίκεντρο κάθε ψηφιακής μετάβασης.

Adblock test (Why?)

Πηγή: naftemporiki


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio