Φεστιβάλ Καννών: Η Μέριλ Στριπ και ο Messi στο κόκκινο χαλί



14/05/2024 - 23:01

Η Μέριλ Στριπ στο κόκκινο χαλί της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ Καννών 2024, στην πρεμιέρα της ταινίας «The Second Act», 14 Μαΐου 2024. (Photo by Daniel Cole/Invision/AP)Η στο κόκκινο χαλί της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ Καννών 2024, στην πρεμιέρα της ταινίας «The Second Act», 14 Μαΐου 2024. (Photo by Daniel Cole/Invision/AP)

Το 77ο Φεστιβάλ Καννών σήκωσε αυλαία την Τετάρτη 14 Μαΐου και έστρωσε το κόκκινο χαλί για την Μέριλ Στριπ -η οποία έλαβε Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας της- με τη γαλλική κωμωδία του Κουεντίν Ντουπιέ, «Le Deuxième Acte», στην οποία πρωταγωνιστούν οι Λέα Σεϊντού, Βενσάν Λιντόν, Λουί Γκαρέλ, Ραφαέλ Κιουνάρ.

Πέραν ωστόσο από την Στριπ, την Τζέιν Φόντα, την πάντα γοητευτική Ζιλιέτ Μπινός, τον Ομάρ Σι, και παρά το ψιλόβροχο, αυτός που γοήτευσε τους φωτογράφους κι έκανε τα φλας να αστράψουν ήταν ο σκυλάκος Messi «πρωταγωνιστής» της ταινίας «Ανατομίας μιας πτώσης», περσινής νικήτριας του Χρυσού Φοίνικα.

Όταν η Μέριλ Στριπ ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα το βράδυ της Τρίτης, από τα χέρια της Ζιλιέτ Μπινός, το κοινό την υποδέχτηκε με ένα δυνατό χειροκρότημα διάρκειας δύο λεπτών.

Η 74χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός συγκινήθηκε τόσο ώστε έκανε ότι φεύγει από τη σκηνή, αλλά τελικά άρχισε να χορεύει στον ρυθμό των χειροκροτημάτων. 

Απαριθμώντας τους ρόλους της, η Μπινός αποκάλεσε την Μέριλ Στριπ «παγκόσμιο θησαυρό», προσθέτοντας: «Άλλαξες τον τρόπο που βλέπουμε σινεμά».

Στην ομιλία της, η Στριπ ευχαρίστησε τις Κάννες που την υποδέχτηκαν ξανά μετά από 35 χρόνια και το «Evil Angels» του 1989, ενώ πρόσθεσε ότι παρακολουθώντας τα αποσπάσματα από τις στιγμές της καριέρας της που προβλήθηκαν ήταν «σαν να κοιτάζω έξω από το παράθυρο ενός τρένου που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και να βλέπω τη νιότη μου να περνάει στη μέση ηλικία και μετά ακριβώς στο σημείο που στέκομαι σε αυτή τη σκηνή απόψε. Είναι τόσα πολλά πρόσωπα και τα μέρη που θυμάμαι».

Όπως είπε, την τελευταία φορά που ήταν στις Κάννες, «ήμουν ήδη μητέρα τριών παιδιών, ήμουν έτοιμη να κλείσω τα 40 και νόμιζα ότι η καριέρα μου είχε τελειώσει».

«Το να κερδίσεις ένα βραβείο στις Κάννες αντιπροσώπευε πάντα για τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα το υψηλότερο επίτευγμα στην τέχνη του κινηματογράφου», είχε δηλώσει η Αμερικανίδα ηθοποιός όταν ανακοινώθηκε ότι το 77ο Φεστιβάλ Καννών θα της απονείμει Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα. (Photo by Scott Garfitt/Invision/AP)«Το να κερδίσεις ένα βραβείο στις Κάννες αντιπροσώπευε πάντα για τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα το υψηλότερο επίτευγμα στην τέχνη του κινηματογράφου», είχε δηλώσει η Αμερικανίδα ηθοποιός όταν ανακοινώθηκε ότι το 77ο Φεστιβάλ Καννών θα της απονείμει Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα.  (Photo by Scott Garfitt/Invision/AP)
 (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP) (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)
Ζιλιέτ Μπινός, Φεστιβάλ Καννών, 14 Μαΐου 2024. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)Ζιλιέτ Μπινός, Φεστιβάλ Καννών, 14 Μαΐου 2024. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)
 (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP) (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)
Τζέιν Φόντα. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)Τζέιν Φόντα. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)
Η Λίλι Γκλάντστοουν, μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών 2024. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)Η Λίλι Γκλάντστοουν, μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών 2024. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)
Ο σκηνοθέτης Κουεντίν Ντουπιέ και οι πρωταγωνιστές της ταινίας του «Le Deuxième Acte», Βενσάν Λιντόν, Λεά Σεϊντού, Φεστιβάλ Καννών, 14 Μαΐου 2024. (Photo by Daniel Cole/Invision/AP)Ο σκηνοθέτης Κουεντίν Ντουπιέ και οι πρωταγωνιστές της ταινίας του «Le Deuxième Acte», Βενσάν Λιντόν, Λεά Σεϊντού, Φεστιβάλ Καννών, 14 Μαΐου 2024. (Photo by Daniel Cole/Invision/AP)
Ο Ομάρ Σι, μέλος της φετινής κριτικής επιτροπής και η πρόεδρος της επιτροπής, σκηνοθέτις Γκρέτα Γκέργουιγκ(Photo by Scott Garfitt/Invision/AP)Ο Ομάρ Σι, μέλος της φετινής κριτικής επιτροπής και η πρόεδρος της επιτροπής, σκηνοθέτις Γκρέτα Γκέργουιγκ(Photo by Scott Garfitt/Invision/AP)
Εμμανουέλ Μπεάρ (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)Εμμανουέλ Μπεάρ (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)
Η κριτική επιτροπή του 77ου Φεστιβάλ Καννών στην καθιερωμένη φωτογραφία τη βραδιά έναρξης του Φεστιβάλ. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)Η κριτική επιτροπή του 77ου Φεστιβάλ Καννών στην καθιερωμένη φωτογραφία τη βραδιά έναρξης του Φεστιβάλ. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)
Και ο μεγάλος σταρ της βραδιάς, ο σκυλάκος Messi, «πρωταγωνιστής» της πολυβραβευμένης ταινίας «Ανατομία μιας Πτώσης» της Ζιστίν Τριέ. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)Και ο μεγάλος σταρ της βραδιάς, ο σκυλάκος Messi, «πρωταγωνιστής» της πολυβραβευμένης ταινίας «Ανατομία μιας Πτώσης» της Ζιστίν Τριέ. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)
Ο γλύκας Messi σάρωσε στο κόκκινο χαλί. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)Ο γλύκας Messi σάρωσε στο κόκκινο χαλί. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)
(Photo by Andreea Alexandru/Invision/AP)(Photo by Andreea Alexandru/Invision/AP)
(Photo by Kristy Sparow/Getty Images)(Photo by Kristy Sparow/Getty Images)

Με πληροφορίες από Variety

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio