Τριμερής Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας και συμφωνία να συνεχιστεί η επίσκεψη στη Λιβύη
10/07/2025 - 17:48
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον ομόλογο του της Μάλτας για το μεταναστευτικόΣτο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και τον Πρωθυπουργό της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα στη Ρώμη, με βασικό θέμα συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συμφωνήθηκε η ανάγκη επαναπροσέγγισης με τη Λιβύη καθώς και η επανενεργοποίηση της προσέγγισης «Ομάδα Ευρώπη», με την εκ νέου αποστολή της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμοδίων Υπουργών της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Μάλτας προκειμένου να συνεχιστεί η επίσκεψη στη Λιβύη.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες ο Χαλιφά Χαφτάρ ουσιαστικά είχε εκδιώξει από την ανατολική Λιβύη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία που είχε επισκεφθεί τη χώρα, προκαλώντας έτσι ένα πολύ σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο.
Πηγή: huffingtonpost
Σχετικά άρθρα
- Στη Λιβύη Πλεύρης και Επίτροπος Μετανάστευσης για να μειωθούν οι ροές προς Ελλάδα και Ευρώπη (0.906)
- Η διαρκής κρίση στη Λιβύη και ο ρόλος των περιφερειακών δυνάμεων (0.701)
- Διπλωματικές πηγές: Νοτίως της μέσης γραμμής οι τουρκολιβυκές έρευνες (0.701)
- Πολεμικό Ναυτικό: Τι πλοία θα επιχειρούν στα ανοιχτά της Λιβύης (0.701)
- Γεραπετρίτης από Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωσή μας στο διεθνές δίκαιο (0.701)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Εμείς και εσείς σε επαφή






