Το ΡΚΚ αρχίζει να καταθέτει τα όπλα στο Ιράκ την Παρασκευή, λέει το φιλοκουρδικό DEM



10/07/2025 - 04:26

Εικόνα του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν (AP Photo/Bernat Armangue)Εικόνα του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν (AP Photo/Bernat Armangue)

Οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) θα αρχίσουν να καταθέτουν τα όπλα τους στην πόλη Σουλεϊμανίγια του βορείου Ιράκ την Παρασκευή, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας με την Τουρκία, είπε εκπρόσωπος του τουρκικού φιλοκουρδικού κόμματος DEM την Τετάρτη.

Μιλώντας στην Άγκυρα, η Αϊσεγκιούλ Ντογάν είπε ότι η διαδικασία αφοπλισμού του ΡΚΚ πρέπει να καταστεί μόνιμη μέσω μιας σειράς εγγυήσεων και με τον σχηματισμό των απαραίτητων μηχανισμών για τη μετάβαση στη δημοκρατική πολιτική.

Η Ντογάν πρόσθεσε ότι μέλη του DEM θα παραστούν στην τελετή στη Σουλεϊμανίγια, μαζί με μια ομάδα ανταρτών του ΡΚΚ, μα πρόσθεσε ότι δεν είχε επιπλέον πληροφορίες για τη διαδικασία.

Με πληροφορίες από Reuters

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio