Το θηριώδες γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude» στα ελληνικά νερά: Εικόνες από τη μεγάλη άσκηση ARGO-25
10/07/2025 - 14:19
To «Dixmude» συνοδευόμενο από σκάφη των ναυτικών Ελλάδας και ΓαλλίαςΟλοκληρώθηκε την Τετάρτη η μεγάλη διακλαδική άσκηση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας με την επωνυμία «ARGO – 25», η οποία έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και την Εύβοια.
Σκοπός της άσκησης ήταν η προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Γαλλίας και της Ελλάδας με τη σχεδίαση και εκτέλεση αμφίβιας επιχείρησης καθώς και αντικειμένων επαύξησης μαχητικής ικανότητας.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με τμήματα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, με ιπτάμενα μέσα του Στρατού Ξηράς, μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς επίσης και επιτελείς και συνδέσμους. Οι γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση με το ελικοπτεροφόρο (LHD) «Dixmude» και τις υπαγόμενες σε αυτό μονάδες και μέσα, μεταξύ των οποίων χερσαίες δυνάμεις, μονάδα επιφανείας και ελικόπτερα.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας εκτελέστηκαν επιχειρησιακά αντικείμενα όπως αποβατική ενέργεια, συνεκπαίδευση τμημάτων Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ – ΔΕΕ), συνένωσης ναυτικών μονάδων καθώς επίσης και αντιμετώπισης αεροπορικής προσβολής (Air Defence Exercise – ADEX).
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Πηγή: huffingtonpost
Σχετικά άρθρα
- ARGO-25: Ελληνογαλλική αμφίβια άσκηση με ελικοπτεροφόρο στον Παγασητικό (φωτογραφίες- βίντεο) (0.822)
- Βόλος: Ένα σύγχρονο φαρμακείο στην Ιάσονος που θα μας κάνει να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα για τα φαρμακεία (0.591)
- Βόλος: Με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και ιστιοπλοϊκά μετέφεραν τα ναρκωτικά (0.591)
- Εισαγγελική έρευνα για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό (βίντεο) (0.591)
- Νεκρά ψάρια στον Βόλο: Ποιοι είναι οι πιθανοί λόγοι του φαινομένου (0.591)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Εμείς και εσείς σε επαφή






