Τουλάχιστον δυο νεκροί στη συντριβή μικρού στρατιωτικού αεροσκάφους του Μεξικού στη θάλασσα πολύ κοντά στις ακτές των ΗΠΑ
23/12/2025 - 05:52

Τουλάχιστον δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη μικρό αεροσκάφος της αεροπορίας ναυτικού του Μεξικού, που εκτελούσε πτήση ιατρικής διακομιδής με προορισμό την αμερικανική πολιτεία Τέξας όταν κατέπεσε στη θάλασσα, ανακοίνωσε χθες το ΠΝ.
Το δυστύχημα καταγράφτηκε καθώς το μικρό αεροσκάφος, τύπου King Air –μισθωμένο από μεξικανικό ίδρυμα που βοηθά παιδιά τα οποία έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα– πλησίαζε το αεροδρόμιο της Γκάλβεστον, κοντά στο Χιούστον (Τέξας, νότιες ΗΠΑ) για να προσγειωθεί.
Από τους οκτώ ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροσκάφος, τέσσερις ανασύρθηκαν ζωντανοί και δυο νεκροί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ναυτικού.
«Οι προσπάθειες συνεχίζονται για τη διάσωση δυο ανθρώπων που βρίσκονται στο εσωτερικό» του μικρού αεροσκάφους, πρόσθεσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας πως βρίσκεται σε επικοινωνία με την αμερικανική ακτοφυλακή.
Σύμφωνα με την υπηρεσία Flight Radar, το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από τη Μέριδα, στη μεξικανική πολιτεία Γιουκατάν (νοτιοανατολικά), στις 13:46 (20:46 ώρα Ελλάδας) αλλά χάθηκε από τα ραντάρ στις 15:01 (23:01 ώρα Ελλάδας) πάνω από τον κόλπο της Γκάλβεστον, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Σκόουλς.
Η αμερικανική ακτοφυλακή ανέφερε πως διερχόμενοι ειδοποίησαν τις αρχές για τη συντριβή περί τις 15:17 (23:17 ώρα Ελλάδας) και διεξάγονταν έρευνες με συμμετοχή σκαφών, δυτών κι ελικοπτέρου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά άρθρα
- Μεξικό: Δολοφονήσαν δημοσιόγραφο, τον ένατο μέσα στο 2022 – Βρέθηκε τυλιγμένος με πλαστικό (1.000)
- Εσπερ: Ο Τραμπ ζητούσε να βομβαρδίσουμε στο Μεξικό και να πυροβολήσουμε διαδηλωτές (1.000)
- Μεξικό: Δώδεκα νεκροί από επίθεση σε μπαρ (1.000)
- Μεξικό: Δικαστής δολοφονείται με πυροβόλο όπλο (1.000)
- Μεξικό: 10 άνθρωποι δολοφονούνται σε πολιτεία ως τώρα απαλλαγμένη από τη βία (1.000)
Δημοσίευση από PolisPress, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Εμείς και εσείς σε επαφή






