Τέρνα Ενεργειακή: Νέα επένδυση στην αγορά ΑΠΕ της Βουλγαρίας με κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού
07/03/2025 - 04:26
EΝέα επένδυση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προωθεί στη Βουλγαρία ο Όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.
Η επένδυση, αφορά τον σχεδιασμό, την προμήθεια και την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού ονομαστικής ισχύος 130 MW, στην περιοχή Βρατίτσα, στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.
Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού σταθμού, καθώς και το σύνολο των εργασιών σύνδεσής του με το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός νέου υποσταθμού 33/110 kV.
Βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, το φωτοβολταϊκό πάρκο θα διασυνδεθεί με το ηλεκτρικό δίκτυο της Βουλγαρίας στα τέλη του 2026.
Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ενισχύει την παρουσία της στη Βουλγαρία, όπου ήδη λειτουργεί δύο αιολικά πάρκα με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 30 MW.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (υπό την ιδιοκτησία της Masdar) με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τον κατασκευαστικό βραχίονα του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Related…
Πηγή: huffingtonpost
Σχετικά άρθρα
- Χρονιά ορόσημο για την καθαρή ενέργεια το 2024 - Οι ΑΠΕ «κέρδισαν» τον άνθρακα στην Ευρώπη (1.000)
- Ενέργεια: «Πράσινο φως» για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις ταράτσες και την αυτοκατανάλωση (0.590)
- Οικιακά φωτοβολταϊκά: Το νέο ευνοϊκό πλαίσιο - Τι περιλαμβάνει (0.559)
- Κωνσταντίνος Μαύρος (ΔΕΗ Ανανεώσιμες) στο COP29: «Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη περνάει μέσα από την ενεργειακή μετάβαση και την κλιματική... (0.410)
- ΔΕΗ: Από τον λιγνίτη σε πράσινη ενέργεια και data centers - Το σχέδιο «West Macedonia Valley» (0.410)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Εμείς και εσείς σε επαφή








