Τέλος στα σενάρια έκτακτης φορολόγησης των τραπεζών έβαλε ο Μητσοτάκης



02/12/2024 - 18:38

Ο πρωθυπουργός φέρεται να απέκλεισε το σενάριο για έκτακτη φορολόγηση των τραπεζώνΟ πρωθυπουργός φέρεται να απέκλεισε το σενάριο για έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών

Τις τελευταίες ημέρες είχαν αναπτυχθεί σενάρια για πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών, κάτι που έχει εφαρμοστεί στην Ισπανία. Μάλιστα αυτό το ενδεχόμενο ενισχύθηκε από το γεγονός ότι δεν το απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης όταν ερωτήθηκε σχετικώς κατά τη διάρκεια μπρίφινγκ την προηγούμενη εβδομάδα.

Σήμερα όμως ο Κυριάκος απέκλεισε το συγκεκριμένο σενάριο καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συναντήσεις που είχε νωρίτερα με επενδυτές στο Λονδίνο φέρεται να ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ξέρει τι θέλει από τις . Και έχει τους τρόπους να το δρομολογήσει. Η έκτακτη φορολόγηση των κερδών των τραπεζών δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς».

Στόχος της κυβέρνησης, όπως υπογράμμισε και ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είναι να ελαφρύνει τους πολίτες από τις υψηλές χρεώσεις που επιβάλουν οι τράπεζες και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να κινείται.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ…

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio