Συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση ζητά η Airbnb
13/09/2024 - 20:41
Το logo της Airbnb σε εφαρμογή κινητού Κι ενώ αναμένουμε περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, αναφορικά με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα, που «δεν τις δαιμονοποιούμε», όπως είπε χαρακτηριστικά, είχαμε αντιδράσεις τόσο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, όσο και από τον STAMA, τον σύνδεσμο των εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης, αλλά και από την Airbnb, την πιο γνωστή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, διότι υπάρχουν κι άλλες.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία τοποθετήθηκε μέσω της επικεφαλής Public Policy για τη Νότια Ευρώπη.
Η Valentina Reino, δήλωσε ότι: «Σε όλη την Ελλάδα, ένας τυπικός οικοδεσπότης στην Airbnb νοικιάζει ένα σπίτι για μόλις 24 διανυκτερεύσεις το χρόνο, ενώ περισσότεροι από ένας στους δύο αναφέρουν ότι το επιπλέον εισόδημα από αυτή τη δραστηριότητα τους βοηθάει να συντηρούν τα σπίτια τους. Αναγνωρίζουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ορισμένες γειτονιές της Αθήνας – όπου η τουριστική κίνηση είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένη ή η διαθεσιμότητα σπιτιών σπάνια – και θέλουμε να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση σε στοχευμένες και αναλογικές λύσεις που θα βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των οφελών της φιλοξενίας με τις ανάγκες αυτών των περιοχών».
Η Airbnb αναφέρει ότι συνεργάζεται με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τον Απρίλιο 2021 για την παροχή όλων των δεδομένων της από τις καταχωρήσεις στην χώρα, μια συμφωνία ορόσημο βέλτιστης πρακτικής σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Πάντως, το γεγονός ότι έχει αυξηθεί ο τουρισμός στη χώρα μας και ολοένα και περισσότεροι χρησιμοποιούν πλατφόρμες μακροχρόνιας μίσθωσης, προφανώς οι μέρες ενοικίασης ενός σπιτιού πολλαπλασιάζονται.
Related…
Πηγή: huffingtonpost
Σχετικά άρθρα
- Επιδότηση έως 10.055 ευρώ σε 70 σπίτια που θα στεγάσουν ευάλωτα νοικοκυριά και αστέγους (0.391)
- Πληθωρισμός: Οριακή υποχώρηση στο 2,9% το Σεπτέμβριο - Στα ύψη παραμένουν τρόφιμα και στέγαση (0.391)
- Μιλένα προς Χατζηδάκη: 1 στους 4 Ελληνες παλεύει να βρει σπίτι, θα μπει φρένο στις golden visa; (0.391)
- «Οι πολίτες χρειάζονται λύσεις τώρα»: SOS για τα ενοίκια από 10 δημάρχους μεγάλων πόλεων της ΕΕ (0.391)
- «Αστεγοι» οι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα, μένουν σε σκηνές και αυτοκίνητα (0.389)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Εμείς και εσείς σε επαφή







