Συγκίνηση στην κηδεία του Μίμη Δομάζου: Ο κόσμος του αθλητισμού αποχαιρετά τον «Στρατηγό»



27/01/2025 - 19:26

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο για τον Μίμη Δομάζο.Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο για τον Μίμη Δομάζο.

Ο σπουδαίος Μίμης Δομάζος, ο «Στρατηγός» του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 83 ετών. Στην κηδεία του έδωσαν το παρόν φίλοι από τα παλιά, πρώην συμπαίκτες και σύσσωμη η Παναθηναϊκή οικογένεια. Βαζέχα, Καρούλιας, Κωνσταντίνου, Δέλλας και αρκετοί ακόμα θρύλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου βρέθηκαν στο Α′ Κοιμητήριο Αθηνών.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου στην κηδεία του Μίμη ΔομάζουΟ Βασίλης Κωνσταντίνου στην του Μίμη Δομάζου

Ο Δομάζος αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα και υπήρξε ένας πραγματικός «Στρατηγός» για τον Παναθηναϊκό.

Ο Κριστόφ Βαζέχα στην κηδεία του «Στρατηγού»Ο Κριστόφ Βαζέχα στην κηδεία του «Στρατηγού»

Ο Δομάζος ήταν παρών σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του «τριφυλλιού» τις δεκαετίες 60′ και 70′. – ένας παίκτης-σύμβολο, που ψηφίστηκε από την ΕΠΟ ως ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας στην ιστορία του αθλήματος. 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρουί ΒιτόριαΟ προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρουί Βιτόρια

Ο Δομάζος αγωνίστηκε συνολικά με τον Παναθηναϊκό σε 502 παιχνίδια και σκόραρε 134 γκολ. Αποκορύφωμα στην καριέρα του η παρουσία του στον τελικό του 1971 κόντρα στον θρυλικό Άγιαξ.

Γιώργος ΒαρδινογιάννηςΓιώργος Βαρδινογιάννης

«Όταν μπήκαμε στο Γουέμπλεϊ σκεφτήκαμε ότι εκεί που έχουμε φτάσει είναι σαν να πήραμε το κύπελλο. Γιατί μία ελληνική ομάδα που δεν την ήξερε κανείς να πάει να παίξει σε έναν τελικό είναι σημαντικό, ανέφερε σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Δομάζος στην επίσημη σελίδα της UEFA.

Ανδρέας Μπονόβας, Νίκος Καρούλιας και Μιχάλης ΓεροθόδωροςΑνδρέας Μπονόβας, Νίκος Καρούλιας και Μιχάλης Γεροθόδωρος

Ο Δομάζος είχε μια μικρή θητεία στην ΑΕΚ, από το 1978 έως το 1980. Φορώντας την φανέλα της και κόντρα στον Παναθηναϊκό, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που ξεπέρασε τις 500 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, σε ηλικία 36 ετών.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης ΑλαφούζοςΟ ιδιοκτήτης της ΠΑΕ , Γιάννης Αλαφούζος

Ο Δομάζος τίμησε την Εθνική μας ομάδα, αγωνιζόμενος 50 φορές με την «γαλανόλευκη».

Ο Γιάννης Βρούτσης, αναπληρωτής υπουργός αθλητισμούΟ Γιάννης Βρούτσης, αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού
Στέφανα από την ΠΑΕ ΠαναθηναϊκόςΣτέφανα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Γιάννης ΖαβραδινόςΓιάννης Ζαβραδινός
Μάικ ΓαλάκοςΜάικ Γαλάκος
Σπύρος ΛιβαθινόςΣπύρος Λιβαθινός
Ανδρέας Μπονόβας και Παναγιώτης ΚελεσίδηςΑνδρέας Μπονόβας και Παναγιώτης Κελεσίδης
Μάριος ΗλιόπουλοςΜάριος Ηλιόπουλος

Related…

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio