Στις επιλογές του Ιράν το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, λέει μέλος της ιρανικής βουλής
19/06/2025 - 13:29

Το Ιράν εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ ως «απάντηση στις ενέργειες των αντιπάλων της Ισλαμικής Δημοκρατίας». Αυτό ανέφερε ο Μπενχάμ Σαΐντι, μέλος της επιτροπής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του ιρανικού κοινοβουλίου.
«Το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ είναι μία από τις επιλογές που εξετάζει η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Mehr.
«Οι εχθροί του ιερού κρατικού συστήματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν πρέπει να γνωρίζουν ότι αν απειλήσουν την πατρίδα μας και τον λαό μας, θα λάβουν σίγουρα μια συντριπτική απάντηση. Οι αποφάσεις για τον τρόπο αντίδρασης στους εχθρούς θα ληφθούν με βάσει τις τρέχουσες περιστάσεις», πρόσθεσε ο βουλευτής.
Η Τεχεράνη έχει απειλήσει και στο παρελθόν να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ ως αντίποινα για την πίεση της Δύσης, ενώ πηγές του ναυτιλιακού κλάδου αναφέρουν ότι τα εμπορικά πλοία αποφεύγουν τα ύδατα του Ιράν γύρω από τα Στενά.
«Θα τους πυροβολήσω, αυτό τους χρειάζεται» – Η ανάρτηση που οδήγησε στον 42χρονο που είχε κρυμμένο οπλοστάσιο με τσεκούρια, αεροβόλα και 117 μαχαίρια
Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Κακοκαιρία 48 ωρών από το μεσημέρι της Παρασκευής – Οι 5 περιοχές που θα έχουν καταιγίδες
«Έφυγε για μια βόλτα με την παρέα της και δεν ξαναγύρισε» – Αγωνία στην οικογένεια της 16χρονης που εξαφανίστηκε στα Πετράλωνα
Πηγή: protothema
Σχετικά άρθρα
- ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμας κυρώνει έναν από τους πιο περιοριστικούς νόμους για την άμβλωση (1.000)
- Μαλαισία: 992 κρούσματα και 9 θάνατοι σε 24 ώρες (1.000)
- Μόσχα: Κυρώσεις στον Ιάπωνα πρωθυπουργό και σε 62 ακόμα αξιωματούχους (1.000)
- Ουκρανία: Κορυφαίο στέλεχος του Κρεμλίνου πήγε στη Μαριούπολη (1.000)
- Συγγνώμη από Πούτιν για τον ισχυρισμό Λαβρόφ ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες (1.000)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Εμείς και εσείς σε επαφή






