Ο Ρούμπιο αναγγέλλει «επιθετική» ανάκληση των θεωρήσεων διαβατηρίων για τους φοιτητές από την Κίνα
29/05/2025 - 04:23

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάρκο Ρούμπιο, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι η Ουάσιγκτον θα ανακαλέσει «επιθετικά» τις βίζες που έχουν χορηγηθεί σε φοιτητές από την Κίνα –πρόκειται για μια από τις κυριότερες πηγές εσόδων για πολλά αμερικανικά πανεπιστήμια–, αφού το Πεκίνο επέκρινε την αναστολή από πλευράς Ουάσιγκτον των διεκπεραιώσεων θεωρήσεων διαβατηρίων των ξένων φοιτητών.
Το ΥΠΕΞ της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα «συνεργαστεί με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας για να ανακληθούν επιθετικά οι βίζες κινέζων φοιτητών», ιδίως όσων «συνδέονται με το κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα» ή «σπουδάζουν σε κρίσιμα πεδία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών σε λακωνική ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.
Εκατοντάδες αλλοδαποί φοιτητές στις ΗΠΑ είδαν να ακυρώνονται οι βίζες τους τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ άλλοι που συμμετείχαν σε φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις έχουν συλληφθεί και απειληθεί με απέλαση, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται νόμιμα στο αμερικανικό έδαφος.
Ο Τραμπ μοιάζει αποφασισμένος να επιβάλει τη συντηρητική και εθνικιστική του ιδεολογία στον κόσμο της εκπαίδευσης, της έρευνας και του πολιτισμού. Εξάλλου η κυβέρνησή του κατηγορεί το Χάρβαρντ ότι έχει δεσμούς με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και ότι επέτρεψε να εξαπλωθεί ο αντισημιτισμός στους χώρους του.
Ζητούν… δηλώσεις μετανοίας από Γλυκερία και Βέρτη που ετοιμάζουν συναυλίες στο Ισραήλ
«Π… όταν τα “παιρνες και έδινες τις συνταγές ήταν καλά;» – Οι διάλογοι που πρόδωσαν τα μέλη του κυκλώματος των παράνομων συνταγογραφήσεων
Πηγή: protothema
Σχετικά άρθρα
- ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμας κυρώνει έναν από τους πιο περιοριστικούς νόμους για την άμβλωση (1.000)
- Μαλαισία: 992 κρούσματα και 9 θάνατοι σε 24 ώρες (1.000)
- Μόσχα: Κυρώσεις στον Ιάπωνα πρωθυπουργό και σε 62 ακόμα αξιωματούχους (1.000)
- Ουκρανία: Κορυφαίο στέλεχος του Κρεμλίνου πήγε στη Μαριούπολη (1.000)
- Συγγνώμη από Πούτιν για τον ισχυρισμό Λαβρόφ ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες (1.000)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Εμείς και εσείς σε επαφή





