Ουκρανία: Ο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Ζελένσκι και τον ενημέρωσε για ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας
24/08/2024 - 02:24

Οι ΗΠΑ θα παραδώσουν στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών πυραύλων, ανακοίνωσε σήμερα ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Oυκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Παρά τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή, η Ουκρανία «παραμένει μια ελεύθερη χώρα», αναφέρει ο Μπάιντεν σε δήλωσή του, υπογραμμίζοντας – παραμονή της επετείου ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας – πως «ο πόλεμος θα τελειώσει με μια ελεύθερη, κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία».
Η νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας περιλαμβάνει «αντιαεροπορικούς πυραύλους για την προστασία των κρίσιμων υποδομών της Ουκρανίας, εξοπλισμό κατά των drones και αντιαρματικούς πυραύλους για την αντιμετώπιση των ρωσικών τακτικών στο πεδίο της μάχης», σημείωσε ο Μπάιντεν, χωρίς να διευκρινίσει την εκτιμώμενη αξία αυτού του πακέτου.
Σε ανάρτησή του στο Χ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ τόσο για το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, όσο και για τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν στη Ρωσία.
Κλείσιμο
«Ευχαριστώ επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες που ενέκριναν έναν ακόμη γύρο κυρώσεων σήμερα, αυτή τη φορά με στόχο τους τομείς των καυσίμων και της ενέργειας, τη μεταλλουργία, τα οικονομικά και το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ρωσίας. Τόνισα την ανάγκη για συνεχιζόμενη πίεση κυρώσεων στη Ρωσία.
Χαιρέτισα το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ και τόνισα ότι η Ουκρανία απαιτεί επειγόντως την παράδοση όπλων από τα ανακοινωθέντα πακέτα, ιδιαίτερα πρόσθετα συστήματα αεράμυνας, για την αξιόπιστη προστασία των πόλεων, των κοινοτήτων και των ζωτικών υποδομών μας».
I spoke with @POTUS Joe Biden and thanked him for his warm congratulations on Ukraine’s National Flag Day and the upcoming Independence Day.
The Ukrainian people are grateful to President Biden, his administration, Congress, and the entire American people for their unwavering…
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) August 23, 2024
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, πριν από δυόμισι χρόνια, η Ουάσινγκτον είναι ο βασικότερος υποστηρικτής του Κιέβου με το ύψος της συνολικής στρατιωτικής βοήθειας να υπολογίζεται, μέχρι σήμερα, σε 55 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Η Ρωσία δεν θα επικρατήσει σε αυτήν τη σύγκρουση. Ο ανεξάρτητος λαός της Ουκρανίας θα επικρατήσει και οι ΗΠΑ, με τους συμμάχους και τους εταίρους τους, θα εξακολουθήσουν να στέκονται στο πλευρό του», διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή άνω των 8,5 εκατ. ευρώ από πωλήσεις μέσω πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου
Σαμπρίνα Κάρπεντερ: Το φιλί της με την Τζένα Ορτέγκα στο βιντεοκλίπ του «Taste»
Πηγή: protothema
Σχετικά άρθρα
- ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμας κυρώνει έναν από τους πιο περιοριστικούς νόμους για την άμβλωση (1.000)
- Μαλαισία: 992 κρούσματα και 9 θάνατοι σε 24 ώρες (1.000)
- Μόσχα: Κυρώσεις στον Ιάπωνα πρωθυπουργό και σε 62 ακόμα αξιωματούχους (1.000)
- Ουκρανία: Κορυφαίο στέλεχος του Κρεμλίνου πήγε στη Μαριούπολη (1.000)
- Συγγνώμη από Πούτιν για τον ισχυρισμό Λαβρόφ ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες (1.000)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Εμείς και εσείς σε επαφή






