Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν, διαμηνύει το Ισραήλ
12/05/2025 - 00:27

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν στο Ισραήλ ότι η απελευθέρωση του Ισραηλινοαμερικανού ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ από τη Χαμάς θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση και άλλων ομήρων, ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Στην ανακοίνωση αυτή τονίζεται ωστόσο ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστούν και οι τυχόν διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν «υπό τα πυρά (…) μέχρι την επίτευξη όλων των πολεμικών στόχων» του Ισραήλ.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το Ισραήλ από την Ουάσινγκτον, η Χαμάς σκοπεύει να απελευθερώσει τον Αλεξάντερ ως μια «χειρονομία» απέναντι στους Αμερικάνους, χωρίς να θέτει προϋποθέσεις.
Μια πηγή που έχει γνώση του θέματος είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο Αλεξάντερ αναμένεται να απελευθερωθεί την Τρίτη. Η οικογένειά του έχει ήδη ενημερωθεί για την επικείμενη απελευθέρωσή του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά άρθρα
- Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι αιχμαλώτισε ισραηλινούς στρατιώτες – Διαψεύδουν οι IDF (1.000)
- Ισραήλ: Οι ΗΠΑ έχουν στείλει χιλιάδες βόμβες των 900 κιλών από τις 7 Οκτωβρίου (1.000)
- Γάζα: 70 νεκροί Παλαιστίνιοι στις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Χαν Γιούνις (1.000)
- Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποθέωση για την ομάδα της Παλαιστίνης – Γιουχάρισμα για το Ισραήλ (1.000)
- Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε έναν νέο απολογισμό 39.790 νεκρών από την 7η Οκτωβρίου (1.000)
Δημοσίευση από PolisPress, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Εμείς και εσείς σε επαφή




