Νέο ελικόπτερο για τους Έλληνες κομάντος: Κατέφθασε το τελευταίο NH-90 ειδικών επιχειρήσεων
29/01/2025 - 14:58
Στιγμιότυπο από βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του ΓΕΕΘΑ στο ΧΚατέφθασε την Τρίτη στα Μέγαρα το τελευταίο από τα ελικόπτερα NH-90 ειδικών επιχειρήσεων για τη ΜΑΕΕ (Μονάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων- SOATG) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ).
Συνολικά είχαν παραγγελθεί 4 ΝΗ-90 με διαμόρφωση για ειδικές αποστολές. Σημειώνεται πως εκκρεμεί το ζήτημα της υπογραφής συμβάσεως FOS (Follow On Support) για τα ελικόπτερα αυτά, στα οποία έχει αναφερθεί ότι υπάρχει θέμα έλλειψης ανταλλακτικών.
Υπενθυμίζεται ότι για τις ανάγκες των ειδικών επιχειρήσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προορίζονται να αποκτηθούν 4 UH-60M Black Hawk με διαμόρφωση για ειδικές επιχειρήσεις από ένα σύνολο 35 αεροσκαφών του τύπου. Τα UH-60M αναμένεται να υποστηρίζονται για τις επόμενες δεκαετίες και ενσωματώνουν συστήματα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής.
???? Μέγαρα, Αττικής
???? 28 Ιανουαρίου 2025
Άφιξη τελευταίου ελικοπτέρου NH-90 για τη ΜΑΕΕ (SOATG) της #ΔΕΠ#ΓΕΕΘΑ#HNDGS#ΕΔ@Hellenic_MOD@HAspokesman@NavyGR@HAFspokespersonpic.twitter.com/FXJrtV8s6D
— ΓΕΕΘΑ-HNDGS (@hndgspio) January 28, 2025
Πηγή: huffingtonpost
Σχετικά άρθρα
- Βίντεο από κατοίκους στη Νέα Πεντέλη: Ελικόπτερο μάχεται - Ανεφοδιασμός μέσα σε 3 λεπτά (0.879)
- Λέρος: Δραματική διάσωση 8 ναυαγών από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (βίντεο) (0.879)
- Σάμος: Δραματική διάσωση μεταναστών με ελικόπτερο Super Puma (Βίντεο) (0.879)
- Μαρίνα Βουλιαγμένης: Βίντεο με την πτώση ελικοπτέρου στη θάλασσα - Σώοι οι 5 επιβάτες (0.879)
- Ελικόπτερο συνετρίβη σε κτίριο στην Ιρλανδία (0.878)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Εμείς και εσείς σε επαφή






