Κασσελάκης: Στις Βρυξέλλες για τις εργασίες της Συνόδου του Renew Europe
26/06/2025 - 10:58
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου του Renew Europe, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Κατά τις συζητήσεις που είχε με ευρωπαίους συνομιλητές και εκπροσώπους κομμάτων, ο Κασσελάκης έθεσε στο επίκεντρο την ανάγκη για μια Ευρώπη που στέκεται στο πλευρό των πολιτών και όχι των ισχυρών, με προτεραιότητες τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Τα θέματα που συζήτησε ο Κασσελάκης
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν:
- Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που πλήττει την αξιοπιστία της χώρας ως προς τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων.
- Το έγκλημα των Τεμπών, που αποκάλυψε την διάλυση του κράτους δικαίου, την αδιαφορία των κυβερνούντων σε θέματα ασφαλείας πολιτών και την απουσία λογοδοσίας.
- Το σκάνδαλο των υποκλοπών με το Predator, που υπονομεύει ευθέως το κράτος δικαίου και την ίδια τη δημοκρατία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Σύνοδο.

Ο Κασσελάκης με την Δανή βουλευτή Stine Bosse.
Ο Πρόεδρος του Κινήματος τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να διασφαλίζει τη δημοκρατία στα κράτη μέλη της, ενισχύοντας τους θεσμούς και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η παρουσία του στη Σύνοδο εντάσσεται στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της διεθνούς παρουσίας του Κινήματος Δημοκρατίας και της διαμόρφωσης συμμαχιών «για μια πιο δίκαιη, ανθρώπινη και δημοκρατική Ευρώπη».
Πηγή: in.gr
Σχετικά άρθρα
- Γεραπετρίτης από Βρυξέλλες: «Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας περνά μέσα από τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου» (1.000)
- Δεν θα μεταβεί στο Νταβός ο Μητσοτάκης (1.000)
- Βρυξέλλες: Συνελήφθη ο οδηγός του βαν που έπεσε σε καφετέρια στις Βρυξέλλες (0.998)
- Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας – Θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις εξελίξεις σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο (0.998)
- Μ. Ανατολή και μεταναστευτικό στην ατζέντα της Συνόδου ΕΕ- χωρών του Περσικού (0.998)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτική

Εμείς και εσείς σε επαφή




