Ισλανδία: Στις 29 Αυγούστου το δημοψήφισμα για την επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Εε
06/03/2026 - 14:31

Η Ισλανδία προσανατολίζεται σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 29 Αυγούστου σχετικά με την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες διακόπηκαν το 2015, ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών Τόργκερντουρ Κατρίν Γκουναρσντότιρ.
Σχέδιο απόφασης θα παρουσιασθεί στις αρχές της εβδομάδας στο κοινοβούλιο, διευκρίνισε η υπουργός Εξωτερικών κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η Ισλανδία κατέθεσε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην ΕΕ το 2009, έναν χρόνο αφού επλήγη σφοδρά από την παγκόσμια χρητοπιστωτική κρίση.
«Μία σημαντική απόφαση περιμένει τον ισλανδικό λαό», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την ισλανδική ανακοίνωση.
«Σε έναν κόσμο όπου οι σφαίρες επιρροής βρίσκονται σε ανταγωνισμό, η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση προσφέρει ένα σταθερό σημείο στήριξης σε ένα μπλοκ που βασίζεται σε αξίες, στην ευημερία και την ασφάλεια», δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για την Διεύρυνση Μάρτα Κος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: naftemporiki
Σχετικά άρθρα
- Ισλανδία: Για έκτη φορά σε εννέα μήνες βρυχάται το ηφαίστειο στη χερσόνησο Ρέκιανες (βίντεο) (0.999)
- Ισλανδία: Ψαρεύοντας… τουρισμό (0.999)
- «Προορισμός: Ισλανδία» στο αεροδρόμιο της Αθήνας (vid) (0.999)
- ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμας κυρώνει έναν από τους πιο περιοριστικούς νόμους για την άμβλωση (0.001)
- Μαλαισία: 992 κρούσματα και 9 θάνατοι σε 24 ώρες (0.001)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Εμείς και εσείς σε επαφή




