Ερντογάν: Εγώ και ο Πούτιν έχουμε απομείνει μεταξύ των ηγετών
09/12/2024 - 04:50

Να τοποθετηθεί για όσα αναφέρει για το πρόσωπό του η Γερμανίδα τέως καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στα απομνημονεύματά της, κλήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος μεταξύ άλλων απάντησε ως εξής: «Έχουμε απομείνει δύο άτομα μεταξύ των ηγετών στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ό ένας είμαι εγώ και ο άλλος Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν το λέω αυτό επειδή είμαι εγώ, το αναφέρω ως γεγονός. Φυσικά, η ταπεινότητά μου έχει 22 χρόνια στην εξουσία. Άλλα τόσα έχει ο κ. Πούτιν. Όλοι οι άλλοι έχουν βγει εκτός».
Αναφερόμενος στην Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι είχε μία ξεχωριστή θέση στη γερμανική πολιτική. «Αφότου έφυγε η Μέρκελ, η πολιτική στη Γερμανία τελείωσε. Είναι πολύ ενδιαφέρον» είπε.
Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε με πολύ θετικά λόγια για τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ: «Ένας από τους αγαπημένους μου ηγέτες είναι ο Σρέντερ. Ο σεβασμός του Σρέντερ προς εμένα ήταν πολύ διαφορετικός και ήταν πράγματι ένας καλός ηγέτης. Οι σχέσεις του μαζί μου ήταν πολύ, πολύ διαφορετικές. Για παράδειγμα, ο Σρέντερ δεν έπινε μπύρα στο τραπέζι που καθόμουν κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Ήταν ένα άτομο με πολύ σεβασμό, ένα διαφορετικό άτομο. Ο Σρέντερ και εγώ εξακολουθούμε να επικοινωνούμε. Επισκέπτεται ακόμη την Τουρκία από καιρό σε καιρό. Ο Σρέντερ έχει μια πολύ, πολύ ισχυρή θέση στη γερμανική πολιτική. Εύχομαι να υπάρξουν πολιτικοί παρόμοιοι με τον Σρέντερ και στην τουρκική πολιτική».
Πηγή: naftemporiki
Σχετικά άρθρα
- ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμας κυρώνει έναν από τους πιο περιοριστικούς νόμους για την άμβλωση (1.000)
- Μαλαισία: 992 κρούσματα και 9 θάνατοι σε 24 ώρες (1.000)
- Μόσχα: Κυρώσεις στον Ιάπωνα πρωθυπουργό και σε 62 ακόμα αξιωματούχους (1.000)
- Ουκρανία: Κορυφαίο στέλεχος του Κρεμλίνου πήγε στη Μαριούπολη (1.000)
- Συγγνώμη από Πούτιν για τον ισχυρισμό Λαβρόφ ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες (1.000)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Εμείς και εσείς σε επαφή





