Ελβετία: Διαδήλωση στον τόπο κατοικίας της αρχηγού της AfD
22/02/2025 - 23:14

Περίπου 250 άτομα διαδήλωσαν νωρίτερα σήμερα κατά της ακροδεξιάς στο Αϊνζίντελν της Ελβετίας, τόπο κατοικίας της αρχηγού της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Αλίς Βάιντελ. Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη, ενώ υπήρξαν προπηλακισμοί μεταξύ διαδηλωτών και αντιδιαδηλωτών.
Σύμφωνα με τον ελβετικό ειδησεογραφικό ιστότοπο SWI, την κινητοποίηση περιφρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με συνδρομή και από τα γειτονικά καντόνια, υπό τον φόβο επεισοδίων.
«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό», «Έξω η Βάιντελ», «Η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα», «Είναι η ανθρωπιά υπερβολική απαίτηση;», ήταν μερικά από τα συνθήματα στα πλακάτ των διαδηλωτών, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του χωριού και διασταυρώθηκαν με υποστηρικτές της AfD, οι οποίοι τους γιουχάισαν. Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν και προπηλακισμοί.
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στην Γερμανία αναδείχθηκε το ζήτημα της μόνιμης κατοικίας της αρχηγού της ΑfD. Η κυρία Βάιντελ, αν και δηλώνει ως έδρα το Ουμπερλίνγκεν στην Βάδη-Βυρτεμβέργη, ζει με την σύντροφο και τα δύο τους παιδιά 150 χιλιόμετρα μακριά, στο Αϊνζίντελν, ένα χωριό στο καντόνι Σβιτς, όχι μακριά από την Ζυρίχη. Η Αλίς Βάιντελ δέχθηκε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πού πληρώνει φόρους και συχνά δεν έκρυψε την ενόχλησή της, όπως όταν διέκοψε μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη στο ZDF ακριβώς επειδή ερωτάτο για το θέμα.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά άρθρα
- Γερμανία: Επανεξελέγησαν Βάιντελ και Χρουπάλα στην ηγεσία της AfD (1.000)
- ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμας κυρώνει έναν από τους πιο περιοριστικούς νόμους για την άμβλωση (0.000)
- Μαλαισία: 992 κρούσματα και 9 θάνατοι σε 24 ώρες (0.000)
- Μόσχα: Κυρώσεις στον Ιάπωνα πρωθυπουργό και σε 62 ακόμα αξιωματούχους (0.000)
- Ουκρανία: Κορυφαίο στέλεχος του Κρεμλίνου πήγε στη Μαριούπολη (0.000)
Δημοσίευση από PolisPress, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Εμείς και εσείς σε επαφή





