Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: “Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου, και ηγετικό στέλεχος της Χαμάς
21/11/2024 - 14:50
FILE -Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, left and Defense Minister Yoav Gallant attend a press conference in the Kirya military base in Tel Aviv, Israel, Oct. 28, 2023. (Abir Sultan/Pool Photo via AP, File)Εντάλματα σύλληψης για τον ισραηλινό πρωθυπουργό, τον τέως υπουργό Άμυνας της χώρας και τον πρώην ηγέτη της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς , εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Αυτά αφορούν την φερόμενη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και εγκλήματων κατά της ανθρωπότητας που σχετίζονται με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Γάζα, σε ότι αφορά του Μπένταζιν Νετανιάχου και Γιοάβ Γκαλάντ και την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισράηλ την 7η Οκτωβρίου σε ό,τι αφορά τον Μοχάμεντ Ντιάμπ Ιμπραχίμ Αλ-Μάσρι (Μοχάμεντ Ντείφ). Σημειώνεται πως το Ισραήλ υποστηρίζει ότι ο τελευταίος σκοτώθηκε τον περασμένο Ιούλιο σε βομβαρδισμό.
Σημειώνεται πως Δικαστήριο διευκρινίζει ότι η αποδοχή της αρμοδιότητας του διεθνούς δικαστικού οργάνου από το Ισραήλ δεν είναι απαραίτητη.
Πηγή: huffingtonpost
Σχετικά άρθρα
- Νετανιάχου για ένταλμα σύλληψης ΔΠΔ: «Νέα δίκη Ντρέιφους» - «Σκανδαλώδες» λέει ο Μπάιντεν (1.000)
- Βενεζουέλα: Ενταλμα σύλληψης για τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης - Επιμένει πως νίκησε τον Μαδούρο στις εκλογές (0.791)
- Ισπανία: Ένταλμα σύλληψης για τον Σλότερ της Ρεάλ Μαδρίτης - Επαιζε με πλαστό διαβατήριο (0.791)
- Διάγγελμα Νετανιάχου: «Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια» (0.210)
- Νετανιάχου: "Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε" μέχρι την υλοποίηση των "ιερών αποστολών" μας (0.210)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Εμείς και εσείς σε επαφή




