Δελτίο ειδήσεων στις 13:00
17/09/2024 - 12:34

Ρεκόρ ελέγχων και προστίμων από την Επιθεώρηση Εργασίας, προέβλεψε για το 2024, ο διοικητής της νέας αυτής Ανεξάρτητης Αρχής, Γιώργος Τζιλιβάκης. Ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής της Βουλής είπε ότι πέρυσι σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ με 73.000 ελέγχους, το οποίο φέτος αναμένεται να καταρριφθεί . Ειδικότερα, ενημέρωσε ότι μέχρι και τον Αύγουστο η Επιθεώρηση Εργασίας, είχε πραγματοποιήσει 51.000 ελέγχους, διαπιστώθηκαν 11.500 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 30 εκατ. Ευρώ.
Την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβαζ ζητούν με αίτηση τους που κατέθεσαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη οι δικηγόροι της μητέρας και της αδελφής του θύματος αντίστοιχα. Τονίζουν πως η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού «πάσχει από απόλυτη ακυρότητα και παραβίαση της δημοσιότητας της δίκης.
Έντονη αντίδραση του Εθνικού Οργανισμού Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών μετά την παραλίγο μετωπική σύγκρουση τρένων του προαστιακού στα Σεπόλια και τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας της Hellenic Train με πεσμένο δέντρο στις Αφίδνες. Ο Οργανισμός απηύθυνε τελεσίγραφο προς τον ΟΣΕ για την άμεση διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας και τον άμεσο καθαρισμό ως το τέλος Οκτωβρίου από το δίκτυο.
Όσον αφορά το σοβαρό συμβάν στα Σεπόλια, ζήτησε να οριστεί κατεπειγόντως ένα μέσο επικοινωνίας που να επιτρέπει την άμεση επαφή μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού.
Σε ανακοινώσεις για τους νέους επιτρόπους προχώρησε νωρίτερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Περισσότερα θα μας πει ο Κώστας Ράπτης…
Θέλω να εκφράσω την μεγάλη ικανοποίησή μου για το χαρτοφυλάκιο των Bιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, για το οποίο έχει επιλεγεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ξεκινάει σήμερα στο Βερολίνο η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Μετανάστευση με τη συμμετοχή και του υπουργού Μετανάστευσης, Νίκου Παναγιωτόπουλου..
«Η απάντηση στο μεταναστευτικό πρέπει να είναι ευρωπαϊκή. Με πιο αυστηρή προστασία των εξωτερικών συνόρων. Με προστασία της ζώνης Σένγκεν, Δεν μπορεί να είναι το κλείσιμο των εσωτερικών συνόρων», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας, από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
Συνεδριάζει εκ νέου στις 4 το απόγευμα, εν μέσω των συνεχιζόμενων αναταράξεων, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την προετοιμασία της κρίσιμης ΚΕ του Σαββατοκύριακου, που θα οδηγήσει σε έκτακτο συνέδριο ενόψει των εκλογών.
Στις 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην ΕΡΤ το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Οι έξι υποψήφιοι συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο διαλόγου θεματικών ενοτήτων, καθώς και στη διεξαγωγή απευθείας συζήτησης μεταξύ τους.
«Από σοβαρή στιβαρή αντιπολίτευση, τώρα το ΠΑΣΟΚ θα κάνει το επόμενο βήμα βάζοντας τη Νέα Δημοκρατία στο περιθώριο”, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο MEGA.
Την επόμενη μέρα των εκλογών θα είμαστε όλοι μαζί, είπε το πρωί στην ΕΡΤ ο Χάρης Δούκας. Σε βίντεο του επισημαίνει το μήνυμα της προστασίας των πολιτών από την ασυδοσία των καρτέλ, με προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
Στο όραμά της για ένα μεγάλο και κυβερνόν ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε εκ νέου η Άννα Διαμαντοπούλου στο πλαίσιο περιοδείας της σε Βόλο και Λάρισα.
Στο μεταναστευτικό και την αυστηροποίηση της στάσης της Γερμανίας εστίασε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Κατρίνης καλώντας τον πρωθυπουργό να ζητήσει σύγκληση Συνόδου Ηγετών.
«Κανείς δεν μπορεί να υποτιμά τα στελέχη του και τους υποψήφιους προέδρους βαφτίζοντας τους άλλοτε πασαρέλα και άλλοτε διαχειρίσιμους. Ας το καταλάβουν… αν μπορούν…», ανέφερε , με ανάρτησή της η Νάντια Γιαννακοπούλου αφήνοντας εμμέσως αιχμές για το Νίκο Ανδρουλάκη.
Σε πολυπληθή συγκέντρωση, στου Ζωγράφου, μίλησε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, για το τρίπτυχο «σχέδιο, ενότητα, εμπειρία». Υπογράμμισε ότι ο νέος Πρόεδρος πρέπει να μπορεί να κρατήσει ενωμένο το Κίνημα.
Το ΠΑΣΟΚ μπορεί μόνο του να κινηθεί, εφόσον ξαναβρεί το κινηματικό DNA του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που πρέπει να προσδιορίσει και τη νέα ηγεσία είναι να επεκταθεί το ΠΑΣΟΚ στο χώρο του προοδευτικού χώρου που διψά για να βρεθεί ο φορέας που θα τον εκφράσει είπε στον Αθήνα 984 ο Πέτρος Ευθυμίου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός.
Περισσότερα από 18.000 είναι τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παρά τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών, σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.
Η Ζιμπάμπουε σχεδιάζει να σφαγιάσει 200 ελέφαντες για να τραφούν κοινότητες που αντιμετωπίζουν οξεία πείνα μετά τη χειρότερη ξηρασία στη χώρα εδώ και τέσσερις δεκαετίες, ανακοίνωσαν οι αρχές που είναι αρμόδιες για την άγρια πανίδα.
Και ο καιρός: Νεφώσεις κατά το υπόλοιπο της ημέρας στην Αττική με πιθανότητα τοπικών βροχών. 28 βαθμοί Κελσίου αυτή την ώρα στο Γκάζι.
Σχετικά άρθρα
Δημοσίευση από PolisPress, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Εμείς και εσείς σε επαφή






