Βουτιά για το ρούβλι – Απώλειες και στο πολωνικό χρηματιστήριο μετά την κρίση με τα drones
10/09/2025 - 10:57

Οι ραγδαίες εξελίξεις μετά την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου και την κατάρριψη ρωσικών drones δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν αντίκτυπο και στις αγορές.
Το ρωσικό ρούβλι υποχώρησε σε χαμηλό πέντε μηνών έναντι του δολαρίου, διασπώντας το όριο των 85 μονάδων την Τετάρτη.
Την ίδια ώρα, το χρηματιστήριο της Βαρσοβίας κατέγραψε απώλειες, στον απόηχο της κρίσης με τα ρωσικά drones. Ο δείκτης blue-chip σημείωσε πτώση περίπου 1,3% στις 07:55 GMT, αποτελώντας έναν από τους λίγους περιφερειακούς δείκτες της Ευρώπης που κινούνταν πτωτικά.
«Δεν είναι πανικός, αλλά μια αισθητή καθοδική κίνηση», σχολίασε στο Reuters ο αναλυτής της DM BOS, Κόνραντ Ρίτσκο, επισημαίνοντας την αβεβαιότητα για την εξέλιξη της κατάστασης.
Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης είχε καταρρεύσει τον Φεβρουάριο του 2022, όταν η Ρωσία εξαπέλυσε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας – ωστόσο στη συνέχεια ανέκαμψε και έκτοτε έχει ενισχυθεί κατά περίπου 28% φέτος.
Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog της Ναυτεμπορικής.
Πηγή: naftemporiki
Σχετικά άρθρα
- Βουτιά για το ρούβλι – Απώλειες και στο πολωνικό χρηματιστήριο μετά την κρίση με τα drones (1.000)
- Ρωσικό Υπ. Οικονομικών: Θα εξυπηρετήσουμε το εξωτερικό χρέος σε ρούβλια (0.840)
- Πολωνία: Τερμάτισε τη συμφωνία με τη Ρωσία για το αέριο νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί (0.083)
- ΥΠΕΞ: Πλήρης αλληλεγγύη στην Πολωνία, εταίρο στην ΕΕ και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ (0.083)
- Μυστηριώδεις φωτιές στην Ευρώπη θεωρούνται ρωσικές δοκιμές για επιθέσεις σε πτήσεις προς ΗΠΑ (0.083)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Εμείς και εσείς σε επαφή






