Αξιωματούχος Λευκού Οίκου: Ο Τραμπ δήλωσε ότι μια συμφωνία ΗΠΑ-Κούβας θα μπορούσε «να επιτευχθεί εύκολα»



13/03/2026 - 19:11

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι συνομιλούν με την , ότι οι ηγέτες της θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μια συμφωνία και ότι αυτό θα μπορούσε εύκολα να γίνει, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου την Παρασκευή, επαναλαμβάνοντας τα προηγούμενα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, αφού η Αβάνα επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ δήλωσε νωρίτερα ότι η κυβέρνησή του είχε ξεκινήσει συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, καθώς ο αποκλεισμός πετρελαίου που επιβλήθηκε από τον Τραμπ ωθεί το κομμουνιστικό έθνος βαθύτερα στην οικονομική κρίση.

«Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος, μιλάμε με την Κούβα, οι ηγέτες της οποίας θα πρέπει να καταλήξουν σε μια συμφωνία, την οποία πιστεύει ότι «θα επιτευχθεί πολύ εύκολα»», δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ντίας-Κανέλ: Οι διαπραγματεύσεις «στοχεύουν στην εξεύρεση λύσεων μέσω διαλόγου

Ο Ντίας-Κανέλ δήλωσε σε βίντεο που προβλήθηκε στην κρατική τηλεόραση ότι οι διαπραγματεύσεις «στοχεύουν στην εξεύρεση λύσεων μέσω διαλόγου στις διμερείς διαφορές που έχουμε μεταξύ των δύο εθνών».

Από τότε που οι ΗΠΑ συνέλαβαν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τον Ιανουάριο, απομακρύνοντας τον σημαντικότερο ξένο ευεργέτη της Κούβας, ο Τραμπ διέκοψε τις αποστολές πετρελαίου της Βενεζουέλας προς την Κούβα και απείλησε να επιβάλει δασμούς σε οποιαδήποτε χώρα πουλάει στην Κούβα.

Τραμπ: «Φιλική κατάληψη» της Κούβας

Τη Δευτέρα, ο Τραμπ δήλωσε ότι η Κούβα μπορεί να υποστεί μια «φιλική κατάληψη» και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «μπορεί να μην είναι μια φιλική κατάληψη».

Οι πολίτες του έθνους της Καραϊβικής, εξαντλημένοι από χρόνια οικονομικής κρίσης και ελλείψεων, ζουν τώρα το μεγαλύτερο μέρος των ημερών τους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αυστηρά περιορισμένα καύσιμα και ελλείψεις φαρμάκων.

«Η Κούβα είναι ένα αποτυχημένο έθνος του οποίου οι ηγέτες έχουν υποστεί μια σημαντική οπισθοδρόμηση με την απώλεια της υποστήριξης από τη και με το Μεξικό να σταματά να τους στέλνει πετρέλαιο», δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Πηγή: Reuters 

Adblock test (Why?)

Πηγή: naftemporiki


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio