ΑΑΔΕ: Πάνω από 420 έλεγχοι σε μια εβδομάδα για παραβάσεις σε οχήματα – Δεσμεύσεις- πρόστιμα για παράνομη κυκλοφορία



06/06/2025 - 16:38

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ / ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ / ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στον τομέα των οχημάτων, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησε την τελευταία εβδομάδα συνολικά 426 ελέγχους σε όλη τη χώρα.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε τρία βασικά πεδία παραβατικής συμπεριφοράς: την παράνομη άρση ακινησίας οχημάτων, την παράνομη κυκλοφορία αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες, τον μη σύννομο εκτελωνισμό μεταχειρισμένων οχημάτων που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, παραβάσεις διαπιστώθηκαν άμεσα σε 10 περιπτώσεις, ενώ σε 78 υποθέσεις συνεχίζονται οι σχετικοί έλεγχοι και διαδικασίες επαλήθευσης.

Συνολικά 31 οχήματα δεσμεύτηκαν, προκειμένου να διασφαλιστεί η είσπραξη των αναλογούντων φόρων και δασμών που ενδέχεται να προκύψουν.

Τα προβλεπόμενα για τις σχετικές παραβάσεις διαμορφώνονται ως εξής: Από 10.000 έως 30.000 ευρώ για παραβίαση του καθεστώτος ακινησίας. Από 2.500 έως 10.000 ευρώ για κυκλοφορία με αλλοδαπές πινακίδες. Από 10 έως 50 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης στην υποβολή της ειδικής δήλωσης τελών ταξινόμησης, ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος.

Η υπογραμμίζει ότι οι στοχευμένοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, στο πλαίσιο της προσπάθειας διασφάλισης της νομιμότητας και της φορολογικής συμμόρφωσης στον τομέα της κυκλοφορίας οχημάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio