Άλεξ Σάλμοντ: Ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας «πέθανε ανοίγοντας ένα μπουκάλι κέτσαπ»
17/10/2024 - 00:45

Ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ πέθανε ξαφνικά το Σάββατο (12/10) κατά τη διάρκεια γεύματος σε ξενοδοχείο σε ηλικία 69 ετών, στην πόλη Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τον Mark Donfried, διευθυντή της Academy for Cultural Diplomacy, ο Σάλμοντ κατέρρευσε ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει τη συνάδελφό του, Tasmina Ahmed-Sheikh, να ανοίξει ένα μπουκάλι κέτσαπ κατά τη διάρκεια γεύματος. Ένας παρευρισκόμενος προσπάθησε να τον βοηθήσει, αλλά διαπίστωσε ότι είχε χάσει αμέσως τις αισθήσεις του, αναφέρει η Telegraph.
Η αυτοψία που έγινε επιβεβαίωσε ότι ο θάνατός του προήλθε από καρδιακή προσβολή. Πριν από το θάνατό του, είχε αναφέρει πόνους στο δεξί του πόδι. Η οικογένειά του τον περιέγραψε ως έναν αφοσιωμένο πολιτικό που αφιέρωσε τη ζωή του στην ανεξαρτησία της Σκωτίας, καθώς και ως έναν στοργικό σύζυγο, αδελφό και φίλο.
Ο Σάλμοντ ηγήθηκε του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP) και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο δημοψήφισμα του 2014 για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.
Αργότερα, ίδρυσε το κίνημα Άλμπα, συνεχίζοντας να προωθεί την υπόθεση της ανεξαρτησίας.
Ο ’Αλεξ Σάλμοντ διετέλεσε πρώτος υπουργός της Σκωτίας την περίοδο 2007-2014. Τον Σεπτέμβριο του 2014 διεξήχθη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Η πρόταση για ανεξαρτησία καταψηφίστηκε σε ποσοστό 54% και λίγο αργότερα ο Σάλμοντ παραιτήθηκε από την θέση που κατείχε ως πρώτος υπουργός της Σκωτίας.
Πηγή: huffingtonpost
Σχετικά άρθρα
- Πέθανε ο πρώην πρώτος υπουργός της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ (0.893)
- Σκωτία: Εθελοντής ανακάλυψε δαχτυλίδι 1.000 ετών σε σχήμα χαρταετού από την εποχή των Πικτών (0.150)
- «Killer» εντός και εκτός παρκέ: Υποπτος για φόνο παίκτης στην Σκωτία - Τέλος από την ομάδα του (0.150)
- Σκωτία: Η κυβέρνηση διαψεύδει την απαγόρευση των γατών μετά το τσουνάμι οργής (βίντεο) (0.150)
- Σκωτία: Ιδιωτικό νησί με ερειπωμένο κάστρο πωλείται 7,5 εκατομμύρια δολάρια (Βίντεο) (0.150)
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Εμείς και εσείς σε επαφή






