Άρχισε το NANOTEXNOLOGY 2022 στη Θεσσαλονίκη: 1.000 συμμετοχές από 65 χώρες02/07/2022 - 17:04

..

 Με 1.000 συμμετοχές από 65 χώρες απ′ όλο τον κόσμο άρχισε σήμερα, 2 Ιουλίου, το NANOTEXNOLOGY 2022, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιδραστικά επιστημονικά, ερευνητικά και επιχειρηματικά γεγονότα στον χώρο των τεχνολογιών αιχμής, της πράσινης ενέργειας , των εκτυπωμένων ηλεκτρονικών, της Νανοϊατρικής και των προηγμένων υλικών».

Φέτος, στο ξενοδοχείο PortoPalace όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες του Συνεδρίου από τις 2-9 Ιουλίου, το 85% των συμμετεχόντων θα βρίσκεται με φυσική παρουσία.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και του Συνδέσμου HOPE-A,καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης «Το NANOTEXNOLΟGY 2022 αποτελεί κάθε χρόνο μια Εθνική προσπάθεια και ευκαιρία για την ανάδειξη και αξιοποίηση των νέων Τεχνολογιών, των Καινοτομιών και της νέας Επιχειρηματικότητας με επίκεντρο τη . Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά και τεχνολογικά γεγονότα στην Ευρώπη, το οποίο διοργανώνεται κάθε Ιούλιο από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών HOPE-A και έχει διττό στόχο: πρώτον να φέρει σε επαφή ερευνητές, επιστήμονες και επιχειρηματίες από τον χώρο των Νανοτεχνολογιών, της Ενέργειας και της Ψηφιακής Καινοτομίας από κάθε γωνιά της γης, και δεύτερον να αναδείξει τις νέες τεχνολογίες αιχμής και καινοτομίες που δημιουργούνται σε αυτούς τους τομείς».

Προϊόντα και υπηρεσίες που δημιουργούν μια αγορά 6 τρισ. ευρώ

Η Νανοτεχνολογία πέρα από τις Επιστημονικές και Τεχνολογικές ανακαλύψεις, δημιουργεί με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της μια αγορά μεγαλύτερη των 6 τρισ. ευρώ για το 2021 (το 2022 θα υπερβεί τα 7.5 τρισ. ευρώ), περισσότερες από 1.500.000 νέες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και πολλές δεκάδες εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς της παραγωγής, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ είναι ένα Διεθνές Κέντρο Αριστείας που κατευθύνει την Έρευνα και την στα θέματα και εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας, της Ενέργειας και των ΤΠΕ στην Ευρώπη και συν-διοργανώνει το NANOTEXNOLOGY, με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Εταιρειών Νανοτεχνολογίας HOPE-A, την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης και άλλων Διεθνών Τεχνολογικών φορέων.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Οργανικών και Εκτυπωμένων ΗλεκτρονικώνHOPE-A (HellenicOrganicsPrintedElectronicAssociation) συμβάλλει στην ανάπτυξη της βιομηχανίας των οργανικών εκτυπωμένων ηλεκτρονικών, στην εξωστρέφεια, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και πώληση προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό, τη διασύνδεση και στη δημιουργία συνεργασιών με το εξωτερικό και τους αντίστοιχους φορείς από όλο τον κόσμο, όπως την Ιαπωνία, την Κίνα, την Κορέα, την Γαλλία, την Γερμανία, κλπ,

Διεθνή Συνέδρια

Στη διάρκεια του Πολυ-Συνεδρίου, το οποίο περιλαμβάνει 3 Διεθνή Συνέδρια και πλήθος από ειδικές Θεματικές Ενότητες όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους  τομείς της Νανοτεχνολογίας και Νανοβιοτεχνολογίας, των Προηγμένων Υλικών, των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, της Νανοϊατρικής, των ΤΠΕ, της Πράσινης Ενέργειας και της Ψηφιακής Καινοτομίας θα συμμετέχουν  εκπρόσωποι περισσότερων από 500 Πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικούς φορείς και εταιρείες από όλο τον κόσμο.

Τρία Διεθνή Θερινά Σχολεία

Το Σάββατο 2 Ιουλίου ξεκινούν τα μαθήματα και οι διαλέξεις στα τρία διεθνή θερινά σχολεία, τα οποία παρέχουν μοναδικές δυνατότητες ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε νέους ερευνητές και επιστήμονες. Τα Θερινά Σχολεία έχουν τρεις κατευθύνσεις: Θερινό Σχολείο Νανοεπιστημών & Νανοτεχνολογιών, Θερινό Σχολείο Οργανικών Ηλεκτρονικών , Θερινό Σχολείο Νανοϊατρικής.

Τα σημαντικότερα γεγονότα του NANOTEXNOLOGY 2022 (2-9 Ιουλίου PortoPalace Θεσσαλονίκη) είναι:

  • 19ο Διεθνές Συνέδριο στις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες (NN22) 5-8 Ιουλίου

https://www.nanotexnology.com/index.php/nn22-program

  • 15ο Διεθνές Συμπόσιο για Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (ISFOE22) 4-7 Ιουλίου

https://www.nanotexnology.com/index.php/isfoe

  • 5ο Διεθνές Συνέδριο για την τρισδιάστατη εκτύπωση και τη Βιοεκτύπωση, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Ψηφιακή και Προσθετική Βιομηχανία (I3d) 6-7 Ιουλίου

https://www.nanotexnology.com/index.php/i3d

  • 12η Διεθνής Έκθεση προϊόντων & εφαρμογών Νανοτεχνολογίας, Οργανικών Ηλεκτρονικών & Νανοϊατρικής 4-8 Ιουλίου

https://www.nanotexnology.com/index.php/expo

  • NANOTEXNOLOGY 2022 Business Forum 5-7 Ιουλίου

https://www.nanotexnology.com/index.php/about-business-forum

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio