Τι ποσοστό Ελλήνων πιστεύει στο ξεμάτιασμα;
Πηγή: valueforlife
07/09/2018 - 16:46
Ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πιστεύει ότι οι πονοκέφαλοι που τους ταλαιπωρούν, οφείλεται στο μάτιασμα. Η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας έκανε έρευνα σε 10.000 Έλληνες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κεφαλαλγίας στις 12 Σεπτεμβρίου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας εξέπληξαν τους ερευνητές, καθώς το 60% των πολιτών, θεωρεί ότι οι πονοκέφαλοι προέρχονται από το μάτιασμα και ότι μοναδική λύση είναι το ξεμάτιασμα.

«Είναι σημαντικό να διαλύσουμε τους επικρατούντες μύθους, αλλά και να καταρρίψουμε πολλά ταμπού, όπως το να επισκεπτόμαστε ένα νευρολόγο», ανέφερε στην Καθημερινή ο αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δήμος Μητσικώστας.

Το 60% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι πονοκέφαλοι θεραπεύονται με το ξεμάτιασμα, σύμφωνα με νέα έρευνα. Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Ο ίδιος τονίζει ότι οι πονοκέφαλοι οφείλονται σε βιολογική διαταραχή του εγκεφάλου, δηλαδή ένα μεγάλο ποσοστό έχει το γονίδιο από την οικογένειά του και έτσι υποφέρει από ημικρανίες, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.
Όμως, οι Έλληνες θεωρούν ότι οφείλονται σε ψυχολογικούς παράγοντες.

Οι παράγοντες που επιβαρύνουν την εκδήλωση ημικρανίας μπορεί να είναι από την κατανάλωση αλκοόλ ή από κάποιο τρόφιμο, μέχρι τις ορμόνες, τις καιρικές συνθήκες, τη συναισθηματική φόρτιση, ακόμη και την αλλαγή στην καθημερινότητα.
Ο καθηγητής αναφέρει ότι τα Σαββατοκύριακα, έχουμε διαφορετικό πρόγραμμα από τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Αυτός είναι σημαντικός παράγοντας για εκδηλωθούν έντονες ημικρανίες.


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις, Εικονοσκόπιο

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio