The Serpent: Ο κατά συρροή δολοφόνος , Σαρλ Σομπράζ, αποφυλακίζεται


21/12/2022 - 21:08

Ο εγκληματίας Σαρλς Σομπράζ, συνοδευόμενος από έναν Ινδό αστυνομικό με τουφέκια, εισέρχεται στο δικαστήριο στις 3 Μαρτίου 1982, στο Βαρανάσι της Ινδίας, 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καλκούτας.Ο εγκληματίας Σαρλς Σομπράζ, συνοδευόμενος από έναν Ινδό αστυνομικό με τουφέκια, εισέρχεται στο δικαστήριο στις 3 Μαρτίου 1982, στο Βαρανάσι της Ινδίας, 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καλκούτας.

Ένας 78χρονος Γάλλος κατά συρροή δολοφόνος που απεικονίζεται στο δράμα του BBCThe Serpent”, το οποίο προβλήθηκε στην Ελλάδα από το Netflix, πρόκειται να απελευθερωθεί από φυλακή του Νεπάλ που κρατείται από το 2003, ύστερα από δικαστική απόφαση.

Ο Σαρλ Σομπράζ, ο οποίος πέρασε 19 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία δύο τουριστών στο Κατμαντού το 1975, έλαβε εντολή να επιστρέψει στη Γαλλία εντός 15 ημερών.

Ο Σομπράζ εμπλέκεται σε με μια σειρά κι άλλων δολοφονιών τουριστών τη δεκαετία του ’70 και πέρασε 20 χρόνια φυλακισμένος στην Ινδία.

Τα θύματά του ήταν ως επί το πλείστον νεαροί δυτικοί ταξιδιώτες που ταξίδευαν στην Ινδία και την Ταϊλάνδη την εποχή των χίπις.

Ο διαβόητος δολοφόνος έχει εκτίσει ποινή δις ισόβια, κάθε 20 χρόνια στην πρωτεύουσα του Νεπάλ για τη δολοφονία μιας Αμερικανίδας, της Κόνι Τζο Μπρόνζιτς, και του Καναδού φίλου της, Λοράν Καριέρ. 

Ο Γάλλος κατά συρροή δολοφόνος Charles Sobhraj εγκαταλείπει το περιφερειακό δικαστήριο του Κατμαντού μετά την ακρόασή του στις 31 Μαΐου 2011Ο Γάλλος κατά συρροή δολοφόνος Charles Sobhraj εγκαταλείπει το περιφερειακό δικαστήριο του Κατμαντού μετά την ακρόασή του στις 31 Μαΐου 2011

Καταδικάστηκε σε δύο ξεχωριστές δίκες, η πιο πρόσφατη το 2014, όταν καταδικάστηκε σε 20 χρόνια σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για τη δολοφονία του Καριέρ.

Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ διέταξε την απελευθέρωση του Σομπράζ την Τετάρτη, αφού οι δικηγόροι του κατέθεσαν επιτυχώς μια αναφορά ισχυριζόμενη ότι θα έπρεπε να αποφυλαιστεί του λόγω της ηλικίας του και της καλής διαγωγής του.

Μια διάταξη στη νομοθεσία του Νεπάλ επιτρέπει σε κρατούμενους που έχουν επιδείξει καλή διαγωγή και έχουν συμπληρώσει το 75% της ποινής φυλάκισής τους να αποφυλακίζονται.

«Η συνεχής κράτησή του στη φυλακή δεν συνάδει με τα ανθρώπινα δικαιώματα του κρατούμενου», αναφέρει η ετυμηγορία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ επικαλείται την ανάγκη για τακτική θεραπεία λόγω καρδιακών παθήσεων ως έναν άλλο λόγο για την αποφυλάκισή του. Ο δικηγόρος του λέει ότι θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος ακόμη και την Πέμπτη.

Ινδοί αστυνομικοί συνοδεύουν τον Σαρλς Σομπράτζ καθώς αποχωρεί από την αίθουσα του δικαστηρίου του Νέου Δελχί στις 17 Απριλίου, αφού ινδικό δικαστήριο αρνήθηκε να τον αφήσει αμέσως ελεύθερο με εγγύηση, αλλά είπε ότι ενδέχεται να του δοθεί εγγύηση αργότερα. Γάλλος υπήκοος που βρίσκεται επί του παρόντος σε απομόνωση στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Ινδίας στο Νέο Δελχί, ο Σομπράζ δραπέτευσε κάποτε από τη φυλακή το 1986 αφού έδωσε στους φρουρούς γλυκά που περιείχαν ναρκωτικά. Ινδοί αστυνομικοί συνοδεύουν τον Σαρλς Σομπράτζ καθώς αποχωρεί από την αίθουσα του δικαστηρίου του Νέου Δελχί στις 17 Απριλίου, αφού ινδικό δικαστήριο αρνήθηκε να τον αφήσει αμέσως ελεύθερο με εγγύηση, αλλά είπε ότι ενδέχεται να του δοθεί εγγύηση αργότερα. Γάλλος υπήκοος που βρίσκεται επί του παρόντος σε απομόνωση στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Ινδίας στο Νέο Δελχί, ο Σομπράζ δραπέτευσε κάποτε από τη φυλακή το 1986 αφού έδωσε στους φρουρούς γλυκά που περιείχαν ναρκωτικά. 

Ο Σομπράζ έχει συνδεθεί με περισσότερες από 20 δολοφονίες μεταξύ 1972 και 1982, κατά τις οποίες τα θύματα ναρκώθηκαν, στραγγαλίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν ή κάηκαν.

Τον αποκαλούν «The Serpent» (σ.σ Το Ερπέτο) ή «Bikini Killer» εξαιτίας της ικανότητάς του να ελίσσεται σαν φίδι για να αποφεύγει τον εντοπισμό από τις αρχές, να δραπετεύει από τις φυλακές και να στοχεύει νεαρές γυναίκες. 

Αργότερα έγινε ο τίτλος μιας επιτυχημένης σειράς του BBC και του Netflix, η οποία κυκλοφόρησε το 2020.

Πριν από τις δύο καταδίκες του στο Κατμαντού, ο Σομπράζ είχε ήδη περάσει δύο δεκαετίες σε φυλακή στην Ινδία για τη δηλητηρίαση ενός λεωφορείου με Γάλλους τουρίστες.

Εκείνο το διάστημα κατάφερε για λίγο να δραπετεύσει από τη φυλακή ναρκώνοντας τους δεσμοφύλακες. Αργότερα ισχυρίστηκε ότι η απόδραση ήταν ένα τέχνασμα για να παραταθεί η ποινή του και να αποφύγει την έκδοσή του στην Ταϊλάνδη όπου καταζητείται για πέντε ακόμη φόνους.

Μετά την απελευθέρωσή του από την Ινδία, ο Σομπράζ συνελήφθη για τη δολοφονία της Μπρόνζιτς αφού εντοπίστηκε σε ένα καζίνο στο Κατμαντού το 2003.

Ο διάσημος εγκληματίας Σαρλ Σομπράζ, 52 ετών, κάθεται μέσα σε ένα βαν της αστυνομίας έξω από δικαστήριο στο Νέου Δελχί στις 24 Φεβρουαρίου. Η Ινδία διέταξε επίσημα να απελαθεί ο Σομπράζ, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για φόνο, ληστεία και απόδρασης από φυλακή, στη γενέτειρά του Γαλλία και απαγόρευσε την επανείσοδό του στην Ινδία.Ο διάσημος εγκληματίας Σαρλ Σομπράζ, 52 ετών, κάθεται μέσα σε ένα βαν της αστυνομίας έξω από δικαστήριο στο Νέου Δελχί στις 24 Φεβρουαρίου. Η Ινδία διέταξε επίσημα να απελαθεί ο Σομπράζ, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για φόνο, ληστεία και απόδρασης από φυλακή, στη γενέτειρά του Γαλλία και απαγόρευσε την επανείσοδό του στην Ινδία.

Πηγή: BBC

Πηγή: huffingtonpost


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio