- PolisPress - http://www.polispress.gr -

Ταλιατέλες με αλλαντικά και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

Τυρί κρέμα, κρασί, αλλά και μουστάρδα ενώνονται με ταλιατέλες και χαρίζουν μοναδική γεύση!
Σε αυτήν τη συνταγή θα εκμεταλευτείτε τα αλλαντικά που σας έχουν περισσέψει στο ψυγείο.

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 8 λεπτά

 

Υλικά συνταγής

Εκτέλεση

Ό,τι αλλαντικό έχουμε στο ψυγείο το ψιλοκόβουμε. Στο σύνολο να είναι 350 γραμμ.

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2΄-3΄ τα ανάμεικτα αλλαντικά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1΄-2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τη μουστάρδα, το κρεμώδες τυρί το γάλα και την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε.

Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

Με τσιμπίδα, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα, καθώς και 1/2 φλ. νερό απ’ αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και αφήνουμε 2΄ σε δυνατή φωτιά να δέσουν οι γεύσεις και να γλασάρει η σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως.

argiro.gr