Στην Αδριανούπολη οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Πηγή: zougla
12/03/2018 - 14:43

Στην Αδριανούπολη μεταβαίνουν οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιώτες την Πέμπτη 1 Μαρτίου στη διάρκεια περιπολίας στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, οι γονείς του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ λοχία Δημήτρη Κούκλατζη κατευθύνονται αυτήν την ώρα στις φυλακές της Αδριανούπολης για να δουν τα παιδιά τους.

Οι γονείς του λοχία Κούκλατζη στο «Spiegel»: «Προσευχόμαστε για ένα θαύμα»

Συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel» έδωσαν οι γονείς του ΕΠΟΠ λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, για την υπόθεση της σύλληψης του γιου τους και την παραμονή του στις φυλακές Αδριανούπολης.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του «Spiegel»:

Το πρωί της 2ας Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί, χτυπήσαμε το κουδούνι Κούκλατζης και μας άνοιξε την πόρτα η σύζυγος Σοφία. Ένας ταξίαρχος και δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού ενημέρωσαν το ζευγάρι ότι ο γιος τους ο Δημήτρης, ένας Έλληνας στρατιώτης, και ένας συνάδελφός του συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία, ενώ ήταν σε περιπολία και πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα προς την Τουρκία.

Οι άνδρες διαβεβαίωσαν τους συζύγους ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Δεν είναι ασυνήθιστο να χάνονται στρατιώτες στη γειτονική χώρα – ειδικά τον χειμώνα, όταν πέφτει το χιόνι και η ορατότητα είναι κακή. «Σε λίγες μέρες ο γιος σας θα επιστρέψει» είπαν.

Εν τω μεταξύ, η αρχική ανακούφιση της οικογένειας Κούκλατζη έδωσε τη θέση της στον πανικό και στην απελπισία. Φαίνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θέλησε να λύσει την περίπτωση του γιου τους σιωπηλά.

«Στα μάτια μας είναι ήρωας»

Μιάμιση εβδομάδα έχει περάσει από τότε που ο Δημήτρης Κούκλατζης, λοχίας, 29 ετών, και ο συνάδελφός του εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή στην τουρκική πόλη της Αδριανούπολης. Οι Αρχές κατηγορούν τους στρατιώτες για την παράνομη διέλευση των συνόρων. Ένα δικαστήριο μόλις επέκτεινε την κράτηση.

Η υπόθεση κρατά την Ελλάδα σε κατάσταση αναστάτωσης. Τα μέσα επικοινωνίας στέλνουν εικόνες που δείχνουν τους στρατιώτες με χειροπέδες. Τηλεοπτικά συνεργεία είχαν βρεθεί εν τω μεταξύ στο σπίτι της οικογένειας Κούκλατζη στην ελληνική συνοριακή πόλη της Ορεστιάδας. Στο σπίτι της οικογένειας το τηλέφωνο δεν είναι πλέον σιωπηλό. Πολιτικοί καλούν, ιερείς, φίλοι, συγγενείς, δημοσιογράφοι. «Είμαστε απλοί άνθρωποι που ζούσαν μια ήσυχη ζωή σε μια μικρή πόλη» λέει η Σοφία Κούκλατζη. «Τώρα έχουμε μπει σε αυτήν τη θύελλα» προσθέτει.

Ο Δημήτρης Κούκλατζης ζει με τους γονείς του. Στο δωμάτιό του κρέμονται στην ντουλάπα στρατιωτικές στολές, εικόνες αγίων πάνω από το κρεβάτι. Ο Δημήτρης είναι ένα χαρούμενο, φιλικό αγόρι, λέει η μητέρα του. Ξόδεψε πολύ χρόνο με φίλους, είχε πάθος για τον ποδοσφαιρικό σύλλογο ΑΕΚ Αθήνας. Πάνω από όλα, αγαπούσε τη δουλειά του ως στρατιώτης. Ο Κούκλατζης μπήκε στον στρατό σε ηλικία 18 ετών. «Ποτέ δεν έχει διαμαρτυρηθεί για τη δουλειά ή τον χρόνο υπηρεσίας» λέει η Σοφία Κούκλατζη, «στα μάτια μας είναι ήρωας. Προσευχόμαστε για ένα θαύμα.»

Η σύλληψη του Κούκλατζη και του συναδέλφου του πυροδότησε μια σοβαρή κρίση στην τουρκοελληνική σχέση. Έλληνες πολιτικοί φοβούνται ότι η Τουρκία θα μπορούσε να κρατήσει την ομηρία δύο στρατιωτών όπως και στην περίπτωση του Γερμανοτούρκου δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ και να αναγκάσει στην έκδοση των στρατιωτικών που ήρθαν στην Ελλάδα μετά το υποτιθέμενο τουρκικό πραξικόπημα.

Η Σοφία Κούκλατζη είδε για τελευταία φορά τον γιο της στις 4 Μαρτίου – στην πτέρυγα υψηλής ασφάλειας στην Αδριανούπολη. Έβαλε το χέρι της στο γυαλί μεταξύ τους. Ο Δημήτρης Κούκλατζης χαμογέλασε και είπε: «Μην ανησυχείτε, όλα θα πάνε καλά».

Το άρθρο του 'Spiegel'
Το άρθρο του ‘Spiegel’

 


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Επίκαιρα

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio