Συνέντευξη από την αστρολόγο Αλεξάνδρα Καρτά

Ο κόσμος της μεταφυσικής και της Αστρολογίας είναι ένας κλάδος, αρκετά δύσκολος, απαιτητικός και σίγουρα όχι κατανοητός από τον περισσότερο κόσμο. Αλλά μέσα σε αυτή την αποδοχή ή την αμφισβήτηση, μιας κοινωνίας που είναι γεμάτη από ρωγμές, υπάρχουν κάποιοι ξεχωριστοί άνθρωποι, που αξίζει να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Η συνέντευξη αυτή έχει κάτι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο για μένα, αλλά πιστεύω ότι για όσους την διαβάσουν, θα τους δοθεί η ευκαιρία να αλιεύσουν κάτι ενδιαφέρον, που αφορά αυτό το φωτεινό πρόσωπο που έχω απέναντι μου και το όνομα αυτής Αλεξάνδρα Καρτά.

Δεν υπάρχουν πολλές παρεμβάσεις από μένα γιατί άξιζε τον κόπο να αφεθώ και να απολαύσω, μια ξεχωριστή ροή γνώσεων, απόψεων, και ψυχικών αναζητήσεων από την ίδια. Πιο κάτω θα σας παρουσιάσω τα πιο αντιπροσωπευτικά κομμάτια που αφορούν αυτή την συνέντευξη.

Αλεξάνδρα:

Βρίσκομαι σε αυτό τον χώρο περίπου 23 χρόνια… Ίσως να ήταν και από τότε που γεννήθηκα, εφόσον όλη μου η ζωή χαρακτηριζόταν από μηνύματα και διαισθήσεις, πορείες και δρόμους που ήξερα από την αρχή που έβγαζαν, αλλά έπρεπε να τους περπατήσω. Αυτή η πορεία, μου μάτωνε την ψυχή κάποιες φορές, αλλά οι γνώσεις, δεν υπάρχουν ποτέ σε μια ζωή εύκολη. Και η δική μου η ζωή δεν ήταν εύκολη γιατί ήταν μια συμπαντική επιλογή και είμαι ευγνώμων για αυτό. Οι σπουδές μου πάνω στην Αστρολογία ήρθαν αργότερα, ενώ πρόδρομος υπήρξε όπως προείπα η διαισθητικές μου ικανότητες.

Προέρχομαι από μία οικογένεια επιστημόνων και καλλιτεχνών και βγήκα ένα κράμα από αυτά τα δύο. Πιστεύω στην επιρροή που ασκείται σε ένα παιδί λόγο των οικογενειακών του καταβολών…. Όπως επίσης πιστεύω και στην μοναδικότητα, την χάραξη των δικών μας δρόμων που πάντα είναι πιο σημαντικοί γιατί υπάρχουν τα δικά μας αποτυπώματα που μας χάρισε η βασική ενέργεια που μας έδωσε την ύπαρξη μας.

Μητέρα δύο παιδιών, αφήνω στην άκρη τα προσωπικά μου θέλω όταν πρόκειται για τις πορείες τους. Ξέρω ότι αργά η γρήγορα θα ακολουθήσουν ότι τους αναλογεί και έτσι φροντίζω να είμαι δίπλα τους … όχι μπροστά τους.

Η ενασχόληση μου με την Αστρολογία και την μεταφυσική ξεκίνησε από μια εσωτερική αναζήτηση. Φυσικά δεν μπορώ να πω ότι έλυσα το μυστήριο που αποτελεί την ύπαρξη μας σε αυτό τον κόσμο, όμως κατανόησα σε μεγάλο βαθμό το πέρασμα που κάνουμε  με τον ερχομό μας σε αυτή την ζωή. Η Αστρολογία είναι στατιστική επιστήμη και δείχνει τις δυνατότητες που έχουμε.  Γίνεται οδηγός και στυλοβάτης των επιλογών μας γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με το άγνωστο και απρόσωπο, αλλά με μία δύναμη που μας καθορίζει. Η ελεύθερη βούληση είναι αναμφισβήτητα το προνόμιο που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη μας.

Φροντίζω να βρίσκομαι συνοδοιπόρος στις παιδευμένες ψυχές που έρχονται κοντά μου και ζητούν καταφύγιο και ηρεμία. Οι προβλέψεις είναι δευτερευούσης αξίας για μένα. Πρώτα κοιτώ να επουλώσω τις πληγές των ανθρώπων … με συζητήσεις παρουσία και ψυχολογική προσέγγιση. Δεν ασκώ το επάγγελμα του ψυχολόγου για να μην παρεξηγηθώ. Έχω γνώσεις ψυχολογίας αλλά κυρίως διαισθάνομαι αυτό που ο άλλος χρειάζεται. Η πολυπλοκότητα που έχει μια οντότητα καθορίζει και τον τρόπο που πρέπει να χειριστώ την κάθε κατάσταση ξεχωριστά και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπάρχουν κανόνες, αλλά ψυχική επαφή με τους άλλους.

Πέρασε η ώρα πολύ γρήγορα και δεν το κατάλαβα. Αν και καταχράστηκα τον χρόνο που μου είχε παραχωρήσει για την συνέντευξη, εκείνη με υπομονή απαντούσε και στο τέλος με ευχαρίστησε για το [όμορφο ταξίδι] που έκανα μαζί της.