Όλοι οι άνδρες του Κιμ Γιονγκ Ουν
Πηγή: lifo
03/04/2019 - 13:31

Κάθε χρόνο η Πιονγιάνγκ στέλνει εκατομμύρια Βορειοκορεάτες στο εξωτερικό για να εργαστούν σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ οι μισθοί τους πηγαίνουν κατευθείαν στο ταμείο του κράτους 3.4.2019 Η Βόρεια Κορέα είναι μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, αλλά ο ηγέτης της o Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκει ακόμα τα χρήματα που χρειάζεται για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων πυρηνικών όπλων, παρά τη φτώχεια και τις διεθνείς οικονομικές κυρώσεις.

Αυτό το ντοκιμαντέρ της Deutsche Welle μας συστήνει τους άνδρες που βοήθησαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να κρατήσει το όνειρό του για πυρηνική παντοδυναμία ζωντανό.

Πώς λοιπόν μια χώρα απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο μπορεί να συνεχίζει να τρέχει ένα τόσο δαπανηρό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων;   Κάθε χρόνο η Πιονγιάνγκ στέλνει εκατομμύρια Βορειοκορεάτες στο εξωτερικό οι οποίοι εργάζονται σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι μισθοί τους, φυσικά, πηγαίνουν απευθείας στο θησαυροφυλάκιο του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι μόνοι που ξέρουν ακριβώς πώς λειτουργεί το σύστημα είναι οι άνδρες που βοήθησαν την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας να τρέχει το πρόγραμμα εδώ και χρόνια.

Μια ομάδα κινηματογραφιστών πέρασε χρόνια για ερευνώντας αυτούς τους άνδρες και τα μυστικά τους – από τραπεζίτες και διπλωμάτες μέχρι εργάτες και άλλους ειδικούς που εργάζονταν στο εξωτερικό και οι μισθοί των οποίων έρεαν στα ταμεία του καθεστώτος.

 


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Εικονοσκόπιο, Επίκαιρα, Κόσμος

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio