Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)στην 83η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΔΕΘ)


Πηγή: PolisPress newsroom
06/09/2018 - 16:17

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)στην 83η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΔΕΘ) Κοινή εκδήλωση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ),στο πλαίσιο της  συμμετοχής του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει εκδήλωσησε συνεργασία με το ΑΠΘμε τίτλο «Έρευνα, Καινοτομία και Περιφερειακή Ανάπτυξη»το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00 στην αίθουσα AKADEMIA, εντός του περιπτέρου 14, με αφορμή τη συνεργασία των δύο φορέων για τη λειτουργία του νεοσύστατου Γραφείου του ΟΒΙ στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση για την προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, για την εμπορική αξιοποίησή της αλλά και για τις δυνατότητες ενίσχυσης της καινοτομίας στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουνο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Απόστολος Μακρυκώστας, ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)Καθ. Περικλής Μήτκας,ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΒΙ Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός.Παρουσιάσεις θα πραγματοποιήσουν ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ Δρ. Ιωάννης Καπλάνης,οΑντιπρύτανης του ΑΠΘ Θεόδωρος Λαόπουλος, ο Προϊστάμενος  του ΤμήματοςΥποστήριξης Πολιτικών Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Αριστείαςτου Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Δρ. Γεώργιος Δρόσος,ο Διευθυντής του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης Δρ. Αρτέμης Σαϊτάκης,η Υπεύθυνη του γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ κ.Σοφία Τσακίρη και ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Γραφείου του ΟΒΙ στη Θεσσαλονίκη,Δρ. Γεώργιος Ασημόπουλος.

Μέσω του νεοσύστατου one-stop-shop στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ και τη συνεργασία με το TechnologyTransferOffice του Πανεπιστημίου, ο ΟΒΙ στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της διασύνδεσης των ερευνητών και των επιχειρηματιών, στην εμβάθυνση στις στρατηγικές της εμπορικής εκμετάλλευσης και στα οφέλη που απορρέουν από τα ΔΕ για τις εταιρείες και τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής και ευρύτερα. Ο ΟΒΙ έχει ήδη εγκαινιάσει δύο ακόμα γραφεία στην Πάτρα και το Ηράκλειο και υλοποιεί σταδιακά τη δημιουργία γραφείων στο Βόλο και τα Ιωάννινα, καθώς και τη συνεργαζόμενη Βιβλιοθήκη του ΤΕΕ.

 

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με τον ΣΕΒΕ

Προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών καιανάπτυξης της Καινοτομίας στην Περιφέρεια, ο ΟΒΙ θα υπογράψει κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Σύμφωνο Συνεργασίας με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Περίπτερο ΟΒΙ

Οι επισκέπτες της έκθεσης αλλά και οι ίδιοι οι εκθέτες, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν από το περίπτερο του ΟΒΙ έντυπο πληροφοριακό υλικό για το ισχύον πλαίσιο προστασίας της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Επιπλέον,θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν περαιτέρω για τη λειτουργία του νέου γραφείου του ΟΒΙ στηΘεσσαλονίκη (Περιφερειακή Βιβλιοθήκη)ως σημείου επαφής και ενημέρωσης(onestopshop)για την παροχή τεχνολογικών πληροφοριών σχετικά με τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας, τα Βιομηχανικά Σχέδια και τους λοιπούς τίτλους προστασίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, να συζητήσουν τυχόν απορίες τους για τη διαδικασία κατάθεσης αίτησης, τα τέλη, τη δυνατότητα προέρευνα για τη στάθμη της τεχνικής.Επίσης το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για όλες τις υπηρεσίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τη συμπρωτεύουσα, για την εκκίνηση της διαδικασίαςκατοχύρωσης της εφευρετικής δραστηριότητας., καθώς και το νέο ηλεκτρονικό σύστημα κατάθεσης που θα τεθεί σε εφαρμογή τον Οκτώβριο.

Στελέχη του ΟΒΙ θα παρευρίσκονται καθ΄όλη τη διάρκεια της 83ης ΔΕΘ στο Περίπτερο 14, Stand 15.

Σημείωση προς τους συντάκτες:

 

Σχετικά με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ):

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) λειτουργεί από το 1988 και είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και την προστασία των δικαιωμάτων των βιομηχανικών σχεδίων. Σκοπός του ΟΒΙ είναι να συμβάλει στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνεται και η παροχή τεχνολογικής πληροφόρησης, από Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) μέσα από διεθνείς βάσεις δεδομένων, στους περισσότερους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. OOBI συνεργάζεται με άλλους ομοειδείς Οργανισμούς διεθνώς όπως το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO),για θέματα βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και εποπτεύεται από το αρμόδιο Υπουργείο.

 

Στοιχεία επαφής:

Περιφερειακό Γραφείο ΟΒΙ στη Θεσσαλονίκη

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Κεντρική Βιβλιοθήκη
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Γιώργος Ασημόπουλος
Τ: 2310 995355
E-mail:obi_thessaloniki@obi.gr
Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ, 54124 Θεσσαλονίκη
Ημέρες & Ώρες Κοινού: Δευτέρα & Τρίτη 9.00 – 14.00
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 17.00

Balkan Center
Κτίριο Β
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΓιώργοςΑσημόπουλος

T: 2310 990567
E-mail:obi_thessaloniki@obi.gr
Διεύθυνση: 10ο χλμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης, 57001 Θέρμη
Ημέρες & Ώρες Κοινού: Πέμπτη & Παρασκευή 9.00 – 14.00
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 17.00

Κάθε Τετάρτη θα πραγματοποιούνται ραντεβού και επισκέψεις σε επιχειρήσεις.

 


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio