Ο Ελληνοαμερικανός παραγωγός που επιχειρεί να ξαναφέρει την Paramount στην κορυφή
Πηγή: Εθνικός Κήρυκας, Wikipedia
06/02/2019 - 19:09

1--16

Τα τελευταία χρόνια, η  μεγάλη αμερικανική εταιρεία παραγωγής ταινιών Paramount «παλεύει» για την επιβίωσή της, με την ψυχαγωγία να καλύπτεται πλέον από πλατφόρμες όπως το Netflix και το Hulu ενώ η πολυδάπανη τηλεόραση της Apple και το Facebook έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι.

Ο όμιλος Paramount (CBS Paramount) έχει περάσει κατά το 80% στην κατοχή της εταιρείας CBS Corporation (Viacom) ενώ κατά τη διετία 2016-2018, η εταιρεία υπέστη απώλειες ύψους $900 εκατομμυρίων.

Ο γεννημένος στο Μπρούκλιν Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Τζιμ Γιαννόπουλος (Jim Gianopulos),  εδώ και δύο περίπου χρόνια επιχειρεί να «αναστήσει» την «Paramount», η οποία παλεύει για την επιβίωσή της. «Γνώριζα πως αποτελεί πρόκληση», ανέφερε πριν λίγες εβδομάδες στην «New York Times» ο βετεράνος κινηματογραφικός παραγωγός, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος της Paramount το 2017.

Ο κ. Γιαννόπουλος ευελπιστεί να χρησιμοποιήσει πρωτότυπες τηλεοπτικές σειρές, όπως οι «Jack Ryan» και «Alienist», σε υπηρεσίες streaming όπως της «Amazon» και της «TNT», ώστε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών.

Ωστόσο, δήλωσε πως γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί αν επιτύχει μέσα από τη σωστή στρατηγική, στην ψηφιακή εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τον κόσμο να παρακολουθεί μαζικά τις ταινίες και τις εκπομπές μέσω streaming. Οι τηλεοπτικές παραγωγές παρέχουν τα απαραίτητα χρήματα για τις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές και ο Γιαννόπουλος ελπίζει να πετύχει αυτό τον συνδυασμό, ώστε η «Paramount» να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο.


O Τζιμ Γιαννόπουλος (δεξιά) με τους Γουόρεν Μπίτι και Ανέτ Μπένινγκ.

O Τζιμ Γιαννόπουλος ανέφερε πως ελπίζει ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν παραχθεί 20 σειρές, ενώ όπως ανακοίνωσε η «Viacom», η «Paramount Television» απέφερε πέρυσι έσοδα $400 εκατομμυρίων, ένα ποσό που ο Γιαννόπουλος είπε πως ελπίζει να διπλασιαστεί το 2019.

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος γεννήθηκε το 1952 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Είναι Ελληνοαμερικανός δεύτερης γενιάς καιξεκίνησε την καριέρα του ως εργαζόμενος, στην Paramount Pictures και στη Lorimar Television.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο τμήμα Διεθνών Διανομών της Fox Filmed Entertainment.

Ήταν συμπρόεδρος της Fox Filmed Entertainment με τον Τομ Ρόθμαν από το 2000 έως το 2012 – το 2006, η ομάδα Γιαννόπουλος και Ρόθμαν είχε προωθήσει είκοσι ταινίες που απέφεραν κέρδη πάνω από 124 εκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια αγορά και 26 ταινίες που απέφεραν 124 εκατομμύρια δολαρια σε διεθνές επίπεδο.

Ανέλαβε ως μοναδικός πρόεδρος της Fox το 2012. Σε αυτή τη θέση, υπηρέτησε ως επικεφαλής των 20th Century Fox, Fox Searchlight, Fox 2000, Fox Animation/Studios Blue Sky, Fox International Productions και Fox Home Entertainment. Έχει υποστηρίξει μια στενότερη συνεργασία μεταξύ του Χόλυγουντ και της Σίλικον Βάλλεϋ, ειδικά όσον αφορά τις προσπάθειες κατά της πειρατείας.


Πηγή φωτογραφίας: The New York Times

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Motion Picture & Television Fund. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος X Prize, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Τεχνολογίας και Ψυχαγωγίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας.

Το 2013 έγινε μέλος του USC’s School of Cinematic Arts Board of Councilors.

Τον Μάρτιο του 2017, ονομάστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Paramount Pictures και ρχισε τα καθήκοντά του στις 3 Απριλίου 2017.


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Εικονοσκόπιο, Έλληνες παντού, Επίκαιρα

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio