Νεκρός ο ηγέτης του ISIS, Αλ Μπαγκντάντι
Πηγή: PolisPress newsroom
11/07/2017 - 16:11

Με τη Μοσούλη να χάνεται και τη Ράκα υπό πολιορκία, το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να χάνει έδαφος, την ώρα που πληθαίνουν οι αναφορές ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumaria, επικαλούμενο πηγές στην επαρχία Νινευή, οι τζιχαντιστές επιβεβαίωσαν τον θάνατο του ηγέτη τους, επισημαίνοντας ότι υπάρχει νέος… χαλίφης, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα. Οι πληροφορίες προέρχονται από την πόλη Τελ Αφάρ στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, η οποία έχει μετατραπεί σε επιχειρησιακό κέντρο των τζιχαντιστών μετά την ανακατάληψη της Μοσούλης από τον ιρακινό στρατό και τους Κούρδους Περμεργκά.

ΜΜΕ σε Ευρώπη και ΗΠΑ μεταδίδουν με επιφύλαξη την είδηση, την ώρα που διεθνείς παρατηρητές επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται ο Αλ Μπαγκντάντι να σκοτώθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Όπως υποστηρίζουν, η είδηση του θανάτου του θα επηρέαζε τους μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης στα πεδία των μαχών σε Ιράκ και Συρία, γι’ αυτό και δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιουνίου το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία ενημέρωνε για τον θάνατο του Νο1 των τζιχαντιστών κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού από ρωσικά μαχητικά. Μαζί του είχαν οδηγηθεί στον θάνατο και 300 έμπιστοι μαχητές του.

Με πληροφορίες από II messaggero/ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις, Εικονοσκόπιο, Επίκαιρα, Κόσμος

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio