Mantis Business Innovation: Η startup που δημιούργησε το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων


19/11/2020 - 02:30

Νίκη Καραλή (26 ετών), Νικόλαος Ρεντζής (27 ετών), Εμμανουήλ Μιμής (27 ετών)
Startup – Mantis Business Innovation

αριστερά Χρήστος Νικολούδης, Νίκη Καραλή, Δημήτρης Γερογιάννης


Η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, το Elevate Greece. Ένα εργαλείο το οποίο απώτερο στόχο έχει τη στήριξη και ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας. Μια πλατφόρμα η οποία δημιουργήθηκε σε λιγότερο από τρία χρόνια, για λογαριασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από μια ελληνική νεοφυή εταιρεία τη Mantis Business Innovation.

Η Νίκη Καραλή, ο Νικόλαος Ρεντζής, ο Εμμανουήλ Μιμής μαζί με τους Χρήστο Νικολούδη (άνω των 30) και Δημήτρη Γερογιάννη (άνω των 30) δημιούργησαν το 2017 την Mantis Business Innovation, μία ελληνική νεοφυής επιχείρηση, spinout του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από την διδακτορική διατριβή του Χρήστου.

Η Mantis Business Innovation, έχοντας αναπτύξει ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη διαχείριση ευρείας κλίμακας προτάσεων καινοτομίας, το Mantis IMS, έχει βρει ανταπόκριση στην ελληνική και διεθνή αγορά. Η πλατφόρμα Mantis IMS, δίνει τη δυνατότητα σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό οικοσύστημα στο οποίο η υποβολή, αξιολόγηση και παρακολούθηση προτάσεων αυτοματοποιείται πλήρως. Επιχειρηματικά σχέδια, ερευνητικές προτάσεις, προτάσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, έλεγχος και παρακολούθηση μητρώων, αξιολόγηση βιομηχανικής και περιβαλλοντικής δραστηριότητας, αποτελούν κάποιες από τις περιπτώσεις αξιοποίησης της πλατφόρμας.

Στα 3 χρόνια λειτουργίας της η Mantis έχει καταφέρει να οργανώσει και να διαχειριστεί ορισμένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα καινοτομίας στη χώρα μας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Startup Now Forum, το Green Tech Challenge και το EIT Raw Materials Incubator Greece.

Βασικός στόχος της εταιρείας το επόμενο διάστημα είναι η επέκτασή της σε νέες αγορές των γειτονικών χωρών και κυρίως της ιταλικής, αναπτύσσοντας την εξωστρέφειά της, ενώ ήδη έχει συνεργασίες σε Πολωνία και Γερμανία. Παράλληλα στοχεύει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογικών εργαλείων και χαρακτηριστικών της υπάρχουσας πλατφόρμα διαχείρισης καινοτόμων δράσεων η οποία απευθύνεται σε θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας, επιχειρηματικού επιταχυντές και διαγωνισμούς καινοτομίας.

Mεθοδολογία: Από τις συνολικά 100 αρχικές υποψηφιότητες που έλαβε το «Forbes» –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 50. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (διευθύνοντα σύμβουλο της Chipita), Νίκο Καραμούζη (πρώην πρόεδρο της Eurobank και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πρόεδρο της Grant Thornton), Μιχάλη Μπλέτσα (διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (πρόεδρο του Capital.gr, πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις 50 υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη. Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά. Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα «Forbes 30 under 30 Greece 2021» πληρούν όσοι είναι γεννημένοι από την 1/1/1991 και μετά.

Διαβάστε ακόμη:

* Εναλεία: Η startup που εκπαιδεύει τους ψαράδες και καθαρίζει τον βυθό από τα πλαστικά

* Ο Γιώργος Δεσύλλας και η FlexCar αλλάζουν ό,τι ξέρουμε για το leasing αυτοκινήτων

* Πώς ο Γ. Καλλίγερος με την Pushme κάνει την επαναφόρτιση των ηλεκτρικών πατινιών παιχνιδάκι

* Ο Ρ. Κούστας, ο Κ. Κυριακόπουλος και η DeepSea είναι το… δεξί χέρι των εφοπλιστών

* O Θ. Βράτιμος και η GIVMED χαρίζουν τα φάρμακα που δεν χρειάζεσαι σε όσους τα έχουν ανάγκη

* BioCoS: Η startup που πιστοποιεί το ξεχωριστό DNA των ελληνικών προϊόντων

* O Λέων Γαβαλάς και η bespot ψυχογραφούν τους καταναλωτές και… αλλάζουν την αγοραστική εμπειρία

* Άγγελος Γκαμηλιάρης: Δημιουργώντας βιντεοπαιχνίδια

* Ηλίας Θεοδωρίδης – Ηλίας Ψυρούκης: Δύο 25χρονοι που «παίζουν» με δορυφόρους

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: capital


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio