Μακαρoνάδα με σκόρδο

Μια συνταγή για πικάντικη μακαρονάδα με σκόρδο και πιπερίτσα, είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι…

μερίδες 7

Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 7 λεπτά

Υλικά

500 γραμμ. σπαγγέτι

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3-4 καυτερές πιπερίτσες

1 κ.σ. πάπρικα

2 κ.σ. μαϊντανό

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα.

2. Σοτάρουμε για 2΄, έως ότου απελευθερωθούν τα αρώματα του σκόρδου. Προσοχή, να μην πάρει χρώμα! Προσθέτουμε την πάπρικα και το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2΄ λιγότερο απ’ όσο πρέπει. Κρατάμε 1 φλιτζ. από το νερό τους, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών, για 2΄. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί.

Πηγή: argiro.gr