F1 GP Καναδά: O Russell το έκανε ξανά φέτος-Pole position για Mercedes



15/06/2025 - 06:12

Με την πίστα Gilles Villeneuve να ευνοεί λόγω ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τα μονοθέσια της Mercedes, o George Russell έκανε έναν από τους τελειότερους γύρους της καριέρας του και κατέκτησε στον Καναδά, την πρώτη του φετινή pole position και έκτη στην καριέρα του, μετά τις 4 που είχε το 2024. 

F1 GP Καναδά κατατακτήριες δοκιμές Max Verstappen

Ο Βρετανός είχε μια εξαιρετική μονομαχία με τον Max Verstappen, ο οποίος απέδειξε ξανά πως έχει την ταχύτητα να πρωταγωνιστεί σε κάθε αγώνα, τουλάχιστον στις κατατακτήριες. Το αποτέλεσμα των κατατακτήριων δοκιμών μας δίνει μια πολύ ιντριγκαδόρικη εκκίνηση το βράδυ της Κυριακής, καθώς Russell και Verstappen θα ξεκινήσουν δίπλα δίπλα. 

Διαβάστε Επίσης

F1 GP Καναδά: O Russell το έκανε ξανά φέτος-Pole position για Mercedes - εικόνα 2

Πίσω τους θα βρεθούν ο Oscar Piastri που δεν απέφυγε τα λάθη, αλλά γενικώς ήταν εμφανές πως οι McLaren δεν ευνοούνται ιδιαιτέρως στο Μόντρεαλ, τουλάχιστον σε επίπεδο ενός γρήγορου γύρου. Ο Kimi Antonelli αθόρυβα καθώς δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό στα Q1 και Q2, έφτασε στην 4η θέση στο Q3, εμπρός από τον Lewis Hamilton με την Ferrari. 

Ανάμεσα στο Βρετανό της Ferrari και τον Charles Leclerc με το άλλο κόκκινο μονοθέσιο, ο οποίος θα ξεκινήσει 8ος ολοκλήρωσαν ο Fernando Alonso εκμεταλλευόμενος κυρίως τον κινητήρα της Mercedes στο μονοθέσιο της Aston Martin και ο Lando Norris που ξεκίνησε έναν εντυπωσιακά γρήγορο γύρο αλλά έκανε λάθος και τον χάλασε. 

F1 GP Καναδά κατατακτήριες δοκιμές Oscar Piastri

Την πρώτη δεκάδα της εκκίνησης συμπλήρωσαν ο Isack Hadjar με την Racing Bulls και ο Alex Albon που ήταν πρωταγωνιστής στο πιο περίεργο περιστατικό των κατατακτήριων, όταν στο Q1 αποκολλήθηκε το κάλυμμα του κινητήρα της Williams με αποτέλεσμα η περίοδος να διακοπεί για μερικά λεπτά. 

Στις εκπλήξεις αποκλεισμού από το πρώτο κιόλας σκέλος των κατατακτήριων συγκαταλέγονται ο Carlos Sainz με την δεύτερη Williams και ο Lance Stroll με την Aston Martin που απογοήτευσε μπροστά στο κοινό της πατρίδας του, στην επιστροφή του στην δράση μετά την απουσία λόγω του τραυματισμού στα χέρια του. 

Διαβάστε Επίσης

F1 GP Καναδά: O Russell το έκανε ξανά φέτος-Pole position για Mercedes - εικόνα 4

Διαβάστε Επίσης

F1 GP Καναδά: O Russell το έκανε ξανά φέτος-Pole position για Mercedes - εικόνα 5

Διαβάστε Επίσης

F1 GP Καναδά: O Russell το έκανε ξανά φέτος-Pole position για Mercedes - εικόνα 6

 

Adblock test (Why?)

Πηγή: capital


Σχετικά άρθρα

  • Unique Post

Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio