Ένταση για τα 8.000.000 ευρώ δόθηκαν από τον Πολάκη σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι
Πηγή: parapolitika
18/01/2018 - 18:10

Ένταση στη Βουλή: Απείλησαν μάρτυρα με αποβολή όταν ανέφερε τον Πολάκη

Σε κλίμα πρωτοφανούς έντασης διεξάγεται η σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής της Βουλής για την Υγεία. Στην Εξεταστική καταθέτει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής. Η κυβερνητική πλειοψηφία ξεκίνησε τις ερωτήσεις γύρω από το θέμα της τιμολόγησης των τροφίμων που αγόραζε το ΚΕΕΛΠΝΟ, αφήνοντας σκιές για το ότι ένα πιάτο φακές τιμολογείτο με την ίδια αξία (14 ευρώ) που τιμολογείτο ένα πιάτο μοσχαράκι.

Ο κ. Πουλής αντέδρασε έντονα, και απευθυνόμενος στα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας είπε ότι τους ενδιαφέρουν οι φακές και το μοσχαράκι αλλά κλείνουν τα μάτια στα οκτώ εκταομμύρια ευρώ που δόθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι για τη φύλαξη του ΚΕΕΛΠΝΟ, ζήτημα που είχε αναδείξει η εφημερίδα «Ελευθερία». Όταν μάλιστα ο κ. Πουλής μίλησε ξεκάθαρα για απιστία του κ. Πολάκη, τα αίματα άναψαν. «Όσα λέτε δεν αφορούν στο πεδίο διερεύνησης της Εξεταστικής. Δεν θα σας αφήσουμε να πείτε το παραμύθι σας» είπε στον μάρτυρα ο πρόεδρος της Εξεταστικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης, απειλώντας τον μάλιστα ότι αν συνεχίζει να αναφέρεται στην περίοδο Πολάκη θα διακόψει τη συνεδρίαση και θα τον αποβάλει.
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ξεσηκώθηκαν και υπενθύμισαν στον πρόεδρο ότι με βάση τον ποινικό κώδικα, αφ’ ης στιγμής ο μάρτυρας καταγγέλλει ποινικά αδικήματα η Εξεταστική είναι υποχρεωμένη να διαβιβάσει τα πρακτικά της συνεδρίασης στην εισαγγελία. «Αν δεν το κάνετε εσείς θα πάμε εμείς μόνοι μας» είπε ο Νότης Μηταράκης.
«Απειλείτε τον μάρτυρα; Τον εκφοβίζετε για να μη μιλήσει; Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να διαβιβάσουμε τις καταγγελίες του στην εισαγγελία» είπε ο Γιώργος Γεωργαντάς της ΝΔ.
Ο κ. Πουλής συνέχισε: «1.154.000 για φύλαξη ΚΕΕΛΠΝΟ μόλις χθες. Τους τελευταίους 12 μήνες έχουν δοθεί 2,8 εκατ. ευρώ για φύλαξη του ΚΕΕΛΠΝΟ. Συνολικά τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δοθεί πάνω από οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Κι εσείς ενδιαφέρεστε αν κόστιζε 12 ευρώ το μοσχαράκι» είπε.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων όμως υποστήριξε σαφώς ότι υπήρξαν αναθέσεις στην εταιρεία σεκιούριτι πέραν των ορίων του νόμου. «Τα τελευταία δύο έτη το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι εντός δημοσίου λογιστικού. Απαγορεύεται να αναλαμβάνει υποχρεώσεις έναντι τρίτων αλλά παρ’ όλα αυτά υπήρξαν αναθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για φύλαξη και κτιρίων του υπουργείου Υγείας. Χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς σύμβαση. Είναι υπέρ τρίτων και απαγορεύεται. Ήδη τα έχουμε καταθέσει όλα στην εισαγγελία διαφθοράς» είπε.
Ο κ. Πουλής όμως προέβη και σε άλλη καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν χαθεί έγγραφα τα οποία αφορούν στην περίοδο 2013-2014.


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτική, Υγεία

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio