#BraveNewGreece: Ο Ρόλος του Ορυκτού μας Πλούτου στην Πράσινη Μετάβαση και τις Νέες Τεχνολογίες στο νέο επεισοδιο #BraveNewMetals02/07/2024 - 09:24

Στη σύγχρονη ζωή μας, τόσο οι τεχνολογίες στις οποίες βασιζόμαστε καθημερινά, όσο και η πράσινη μετάβαση που θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, συνδέονται άρρηκτα με τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Ταυτόχρονα, η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και οικονομικής μεγέθυνσης μιας χώρας. Πώς διαμορφώνεται το παρόν και το μέλλον της εξορυκτικής δραστηριότητας, η οποία στην Ελλάδα συναντάται, ήδη, από την αρχαιότητα;

Το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewMetals επιδιώκει να περιγράψει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η αξιοποίηση του κρυμμένου στο ελληνικό υπέδαφος «θησαυρού», σε μία συγκυρία κατά την οποία η απεξάρτηση της Ευρώπης από τρίτες χώρες όσον αφορά τον εφοδιασμό ορυκτών πρώτων υλών είναι μονόδρομος. Ποια είναι τα ζητήματα επάρκειας και υπεύθυνης εξόρυξης που ανακύπτουν; Πώς τα ορυκτά μπορούν να συνδεθούν με την πράσινη μετάβαση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;

alt

Αναζητώντας απαντήσεις, η εκπομπή επισκέπτεται τη Χαλκιδική και συνομιλεί με ειδικούς του μεταλλευτικού κλάδου. Η Ελλάδα διαθέτει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ώστε να πρωταγωνιστήσει διεθνώς στον βιώσιμο εφοδιασμό με κρίσιμες ορυκτές πρώτες ύλες.

alt

 

Σάββατο 06/07 στις 08:30 στον .

Μία εκπομπή για το μέλλον… σήμερα!

Το είναι μια τηλεοπτική σειρά για την Ελλάδα που έρχεται. Ένα docuseries για ένα μέλλον όπου άνθρωπος, φύση και τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά.

Τα 25λεπτα explainers του #BraveNewGreece αποτελούν μια βιβλιοθήκη γνώσης για να καταλάβουμε καλύτερα τι μας περιμένει. Με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς Μαριάννα Σκυλακάκη, τολμάμε ένα φουτουριστικό και αισιόδοξο ταξίδι στο μέλλον της χώρας μας, σε μια σειρά από θεματικούς άξονες.

Η δεύτερη σεζόν της εκπομπής, η οποία θα μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Σάββατο και Κυριακή στον ΑΝΤ1, έχει διάρκεια 12 επεισόδια. Κάθε επεισόδιο είναι ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer. Δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο. Η συζήτηση για το τι μας περιμένει «εκδημοκρατίζεται» και αποδίδεται με τρόπο που μας αφορά όλους.

alt

Γιατί το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό. Να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε καλύτερες τις ζωές μας. Αρκεί να το καταλάβουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

Πρόσωπα (με σειρά εμφάνισης στο επεισόδιο #BraveNewMetals)
Χρήστος Μπαλάσκας | Vice President, Commercial, Growth & External Relations, Eldorado Gold | Πρόεδρος, Ελληνικός Χρυσός
Βασίλης Μέλφος | Καθηγητής Κοιτασματολογίας-Γεωχημείας, Τμήμα Γεωλογίας, ΑΠΘ
Διονύσης Γκούτης | Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών, ΕΑΓΜΕ
Μιχάλης Παπασωτηρίου | Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών, Ελληνικός Χρυσός
Έρικα Ξηρουχάκη | Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων, Ελληνικός Χρυσός
Έμμυ Γαζέα | Διευθύντρια Περιβάλλοντος, Ελληνικός Χρυσός

Με την ευγενική υποστήριξη Hellas Gold

Βασικοί συντελεστές
Παρουσίαση / Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη
Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Κανέλλη, Δημήτρης Δελεβέγκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Σύμβουλοι Παραγωγής: Νίκος Βερβερίδης, Κωνσταντίνος Τζώρτζης
Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης
Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions

Adblock test (Why?)

Πηγή: elculture


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτισμός και Ψυχαγωγία

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio