Αστρολογία και σχέσεις ζευγαριών

Από την Αλεξάνδρα Καρτά

Οι σχέσεις των ανθρώπων πάντα μου θύμιζαν ένα ταξίδι στην θάλασσα…κάποιοι έβρισκαν…το λιμάνι τους και άλλοι τσακιζόντανε στα βράχια…

Κάποιοι ταξιδεύουν με υπερωκεάνια και άλλοι με σχεδία!!!! Βέβαια δεν είναι όλες οι σχέσεις στα άκρα, υπάρχουν οι χρυσές τομές, όπου εκεί νομίζω βρίσκετε και ο μεγαλύτερος αναλογικά αριθμός που αντιστοιχεί στα καθημερινά ζευγάρια.

Η ποικιλομορφία των καταστάσεων ωριμάζει τις σχέσεις που υπάρχουν και με την καθημερινή προσπάθεια και τον δύο βιώνουν την συντροφικότητα τους. Έτσι άρχιζε με τα χρόνια να με απασχολεί ο τομέας αυτός της Αστρολογίας που ασχολούται ειδικά με τις συναισθηματικές σχέσεις των ανθρώπων.

Τι είναι αυτό που κρατά μία σχέση σε αρμονία ή ισορροπία; Έχουμε με όλους τους ανθρώπους τις ίδιες ευκαιρίες;… ή όλα διέπονται από τους συμπαντικούς νόμους που δημιουργούν  τις καλές ή όχι συνθήκες. …

Όταν έρχονται στο γραφείο μου ζευγάρια για να δω την πορεία της σχέσης τους, νοιώθω μεγάλη ευθύνη, όχι για αυτά που βλέπω, αλλά για τον τρόπο που πρέπει να τους το μεταφέρω. Πολλοί έχουν την τάση να εξιδανικεύουν τον σύντροφό τους, ιδίως στην αρχή της γνωριμίας. Τι συμβαίνει αυτή την χρονική διάρκεια; ποιοι μηχανισμοί του σύμπαντος ενεργούν για να τα θεωρούμε όλα ιδανικά;, ή να μην θέλουμε να βλέπουμε αυτό που για τους άλλους είναι πασιφανές.

Μέσα από τα φιλοσοφικά μονοπάτια της Αστρολογίας ανακαλύπτουμε το ταξίδι της κάθε σχέσης στην ζωή μας. Βέβαια με τον ίδιο μηχανισμό μπορούμε να βλέπουμε όλες τις σχέσεις ζωής όπως γονέα παιδιού, συνεργατών, φίλων και όχι μόνο τις ερωτικές και συντροφικές.

Μελετώντας δύο ωροσκόπια μαζί και κάνοντας ουσιαστικά ένα [ πάντρεμα ] των δύο μπορούμε να διαβάσουμε την κοινή πορεία που έχουν να κάνουν σε αυτή την ζωή. Ουσιαστικά βλέπουμε τις δυνατότητες που δημιουργούνται σε δύο ανθρώπους, αν υπάρξει αυτή η σχέση σε βάθος χρόνου, και τι προκύπτει από την ένωση τους, πάνω σε συναισθηματικό, υλικό και πνευματικό παράγοντα.

Πως τους [δέχεται] το περιβάλλον που ζουν, αν αυτή η σχέση θα ευνοήσει και τους δύο…ή μόνο τον έναν…

Πληροφορίες μας δίνονται μελετώντας το σύνθετο ωροσκόπιο [composite], την συναστρία και το γενέθλιο ωροσκόπιο, όπως επίσης και κάποιους υπολογισμούς που νοιώθω ότι μάλλον δεν ενδιαφέρουν τον αναγνώστη όταν δεν κατέχει γνώσεις Αστρολογίας.

Μέσα από τα βάθη των αιώνων  η αστρολογία μας δίνει την δυναμική, να διαβάσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτό το μονοπάτι κατανοούμε καλύτερα τον εαυτό μας και κατ’ επέκταση τις σχέσεις μας με τους άλλους.

Το ταξίδι είναι δικό μας…εμείς επιλέγουμε, τις πιο πολλές φορές, τις συνθήκες και την διάρκεια …αρκεί να έχουμε την γνώση.

 

ΓΑΜΟΣ * ΣΥΜΒΙΩΣΗ

Ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα είναι το ταίριασμα δύο ανθρώπων όπου θα βρεθούν να έχουν κοινή ζωή, άρα συμπόρευση. Με τον γάμο και την συμβίωση, καλείτε το ζευγάρι να αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας. Μία κοινή πορεία δεν είναι μόνο το συναίσθημα , αλλά πρέπει να βασίζεται στην ικανότητα των ανθρώπων να βλέπουν και τα επιμέρους πρακτικά θέματα της ζωής. Έχει παρατηρηθεί ότι στην εποχή μας τα διαζύγια αυξάνονται όλο και περισσότερο. Το πιο πιθανό είναι ότι η φθορά έρχεται κατά τον ίδιο τρόπο όπως και παλιά, μόνο που τώρα έχουν ξεπεραστεί ορισμένα ταμπού και η κοινωνία δεν καταδικάζει με γραφτούς και άγραφτους νόμους τα διαζευγμένα άτομα. Ποιο είναι αυτό το στοιχείο που πρέπει να έχουν δύο άνθρωποι για να αλληλοσυμπληρώνονται; … Μα πάνω από όλα να υπάρχει η αγάπη, όπου θα λειτουργεί σαν θεμέλιος λίθος ώστε να αντιμετωπιστούν οι καθημερινές προκλήσεις της ζωής. Να υπάρχει κατανόηση και υπομονή, να μπορούν να γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις. Εδώ κάνω μία παύση και διευκρινίζω ότι πιο κάτω θα αναλύσω σχέσεις ζωής και όχι απλά φλερτ και επιπόλαιες γνωριμίες που έχουν ημερομηνία λήξεις με το που ξεκινούν. Και αυτό γιατί η Αστρολογία διαχωρίζει τις σχέσεις μας. Η επιστήμη αυτή δεν αφήνει καινά να αιωρούνται και να μην διασφαλίζει και να ξεχωρίζει τα πάντα μέσα στην πορεία της ζωής μας. Μέσα λοιπόν στο προσωπικό ωροσκόπιο του καθένα, όπου είναι χωρισμένο σε τομείς της ζωής μας, υπάρχει ο τομέας του γάμου και των συνεταιρισμών. Γιατί ο γάμος ή η συμβίωση είναι ένας πολύ σημαντικός συνεταιρισμός της ζωής μας. Εκεί που πρέπει να δείξουμε πόσο ικανοί είμαστε να μοιραστούμε συναισθήματα και πρακτικά θέματα με απόλυτη ισορροπία, γιατί αλλιώς επέρχεται η ανισότητα και το πρόβλημα.

 

ΠΛΑΝΉΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΓΆΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.

Ο Πλανήτης της αγάπης, του έρωτα και των σχέσεων, είναι ένας σημαντικότατος δείκτης σε ένα ωροσκόπιο για τον γάμο και την συμβίωση. Σε αντρικό ωροσκόπιο η θέση της Αφροδίτης δείχνει τι τον έλκει σε μία γυναίκα και τι προσόντα θα ήθελε να έχει η σύντροφός του. Είναι ένας σημαντικότατος δείκτης, ώστε να πάρουμε πληροφορίες για την προσωπική και συναισθηματική μας ζωή. Ανάλογα σε ποιο ζώδιο υπάρχει στο προσωπικό σας ωροσκόπιο, δίνει κατευθύνσεις για να γνωρίσετε καλλίτερα την ερωτική και συναισθηματική σας ζωή. Και όπως προείπα, η Αφροδίτη δίνει το προβάδισμα και φανερώνει την ικανότητα μας για τις συντροφικές μας σχέσεις.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ [ Ενθουσιώδης  αγάπη ]

Νοιώθετε την αγάπη και την στοργή πολύ έντονα. Θέλετε βέβαια να σας αποδεικνύουν και να σας επιβεβαιώνουν συνεχώς οι άλλοι αυτό που αισθάνονται για σας. Η Αφροδίτη αυτή είναι πολύ φλογερή, αλλά βιάζετε πολλές φορές να πάρει αποφάσεις που εκ των υστέρων τις μετανιώνει. Ο ενθουσιασμός είναι το μεγάλο σας ελάττωμα, γιατί δεν αφήνετε να εξελιχθεί κάτι πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις. Έτσι πολλές φορές καταλήγετε σε ένα γρήγορο γάμο ή συμβίωση με άσχημα επακόλουθα.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ [ Σταθερή αγάπη ]

Η Αφροδίτη στον Ταύρο αγαπά σταθερά και πολύ. Έχετε έμφυτη την ικανότητα να δείχνετε τα συναισθήματα και να εκφράζετε την αγάπη με έναν πολύ υγιή τρόπο. Η πίστη και η αφοσίωση που δείχνετε στο ταίρι σας δεν έχει περιορισμούς. Ο γάμος είναι η φυσική συνέπεια του έρωτα και της αγάπης. Δίνετε μεγάλη έμφαση σε ότι αφορά το ζεστό και όμορφο σπίτι, όπως επίσης χαρίζετε ασφάλεια στο ταίρι σας. Έχετε την τάση να έλκεστε από συντηρητικά άτομα, που δεν προκαλούν με την συμπεριφορά τους.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ [Επιπόλαια αγάπη]

Έχετε μία έμφυτη παιδικότητα και ανεμελιά, όπως επίσης την τάση να φαίνεστε πολύ πιο νέοι από την ηλικία σας, αλλά και να συμπεριφέρεστε κατά τον ίδιο τρόπο. Η παιδικότητα στους τρόπους και τα συναισθήματα, μάλλον βάζει σε αμηχανία τους συντρόφους σας. Είναι απαραίτητο σε σας, πριν την δημιουργία μιας σχέσης να υπάρχει νοητική επικοινωνία. Δεν σας αρέσουν οι ευθύνες και γι’αυτό μια δέσμευση σας κουράζει πολύ. Συνήθως κάνετε δύο γάμους.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ [Προστατευμένη αγάπη].

Αν η Αφροδίτη σας είναι στον Καρκίνο, αγαπάτε πολύ την οικογένεια και από μικροί θέλετε να δημιουργήσετε δική σας. Η ιδέα να ζήσετε σε ένα σπίτι με το ταίρι σας, σας γεμίζει χαρά. Είστε πολύ πιστοί σύζυγοι, και δεν μπορείτε να σκεφτείτε να ζήσετε μακριά από τον σύντροφό σας. Βέβαια αυτό δεν είναι πάντα θετικό διότι όταν προσκολλάστε πολύ, σε πρόσωπα, πράγματα και ιδέες, προκαλείτε τάσεις απομάκρυνσης από το ταίρι σας γιατί ασφυκτιά. Η φροντίδα προς την οικογένεια σας, είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα που έχετε.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ [Μεγαλοπρεπής αγάπη]

Δίνετε και παίρνετε πολύ αγάπη. Είστε από τους ανθρώπους που μαγνητίζουν με το πέρασμα τους. Η αγάπη, ο έρωτας και η συντροφικότητα, είναι πολύ σημαντικά για σας. Πάντα επιδιώκετε να βρίσκεστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του συντρόφου και να βασιλεύετε στην καρδιά του. Παντρεύεστε μόνο από έρωτα και προσπαθείτε πάντα να είστε ερωτευμένοι με τον σύντροφο. Οι συμβατικές σχέσεις δεν σας ταιριάζουν. Είστε πολύ πιστοί, αλλά πάντα κοιτάζουμε και άλλες παραμέτρους σε ένα ωροσκόπιο.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ [Επικριτική αγάπη]

Δίνετε επιλεκτικά την αγάπη σας. Οι άνθρωποι που μπαίνουν στην καρδιά σας, αξίζουν όλη σας την προσοχή και φροντίδα. Αν κάτι δεν σας αρέσει, θα το πείτε με έναν πολύ επικριτικό τρόπο και πολλές φορές πληγώνετε τα συναισθήματα των άλλων. Έχετε εγωιστικές τάσεις και πολύ συχνά απομακρύνεστε από το ταίρι σας λόγο διαφορετικών απόψεων. Ο γάμος σας έχει σταθερότητα, αλλά πρωταρχικό ρόλο θα παίξει  η μεγάλη υπομονή του συντρόφου σας.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ [Εκλεπτυσμένη αγάπη]

Είστε ευγενικοί, φιλικοί και πολύ κοινωνικοί. Πλαισιώνεστε πάντα από πολύ κόσμο και ακόμη άτομα του αντίθετου φίλου γίνονται καλοί σας φίλοι. Σπανίως λέτε κάτι που μπορεί να προσβάλει και να πληγώσει τους άλλους. Η αρμονία στην ζωή σας παίζει τον κυριότερο ρόλο και ιδίως όταν έχει να κάνει με το ταίρι σας. Σας αρέσει η οικογένεια και σε μικρή ηλικία θέλετε να την δημιουργήσετε αψηφώντας τις τυχόν οικονομικές δυσκολίες. Είστε πολύ γενναιόδωροι, τόσο στα συναισθήματα σας όσο και στα υλικά αγαθά.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ [Παθιασμένη αγάπη]

Έχετε πολύ μαγνητισμό στους γύρο σας και βρίσκεστε πάντα πλαισιωμένοι με θαυμαστές. Παθιάζεστε με το κάθε τι και θέλετε πάντα να ελέγχετε τους άλλους συναισθηματικά. Ο γάμος δεν είναι στα πρωτεύοντα θέματα που επιδιώκετε. Αυτό που σας εκφράζει είναι να έχετε μια σχέση πάθους και να σας κρατά ζωντανό το ερωτικό ενδιαφέρον. Η δύναμη της ύλης είναι πολύ πιθανόν να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην σχέση σας. Ο απόλυτα αυταρχικός χαρακτήρας σας, δεν βοηθά τις ομαλές σχέσεις.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ [Άστατη αγάπη]

Έχετε πολλές απαιτήσεις από τις σχέσεις σας. Αν για κάποιο λόγο δεν σας καλύπτει μία σχέση όσο θα έπρεπε, χωρίς δεύτερη σκέψη την εγκαταλείπετε. Έτσι πλησιάζετε τον σύντροφο σε απόσταση ασφαλείας, χωρίς να δένεστε συναισθηματικά. Οι ισχυρές δεσμεύσεις δεν σας ταιριάζουν και σας φέρνουν σε μεγάλη αμηχανία. Είστε από την κατηγορία των ανθρώπων που κάνετε πάνω από έναν γάμο. Οι αποφάσεις που παίρνετε για μία δέσμευση είναι πολύ επιδερμικές και δεν υπάρχει καμία εγγύηση σταθερότητας για το μέλλον.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ [Υπεύθυνη αγάπη]

Είστε πιστοί και υπεύθυνοι. Είστε το άτομο που θα κάνει πολλές προσπάθειες να συντηρήσει την σχέση του και θα πάρει σοβαρές και μετρημένες αποφάσεις. Πολύ πιθανόν να μην παντρευτείτε πολύ νέοι, αλλά γενικά σας πάνε οι μακρόχρονες σχέσεις που καταλήγουν σε γάμο. Έχετε μία άποψη ότι ο σύντροφος πρέπει να σας φροντίζει εκτός από την συναισθηματική σας κάλυψη, να συμμετέχει στην κοινωνική σας άνοδο. Οι σχέσεις σας έχουν διάρκεια και όταν αποφασίσετε να παντρευτείτε, πολύ δύσκολα φτάνετε στον χωρισμό.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ [Ασυμβίβαστη αγάπη]

Έχετε πολύ προοδευτικές ιδέες και σας αρέσει να κάνετε παρέα με ανθρώπους που σας δίνουν την ευκαιρία να ζήσετε το διαφορετικό. Δεν σας αρέσει η δέσμευση, παρά μόνο όταν υπάρχει ελευθερία στις ιδέες και τον τρόπο που συμβιώνετε. Ο γάμος για σας είναι προέκταση των ιδεών σας και γι’αυτό μόνο ένας προοδευτικός σύντροφος θα σας κάνει να νοιώσετε ότι βρίσκεστε σε γνώριμο έδαφος. Αν ο σύντροφος σας κάνει το λάθος να σας ελέγξει και να σας βάλει κανόνες, τότε η σχέση μετρά ώρες μέχρι το τέλος της.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ [Ρομαντική αγάπη]

Ο ρομαντισμός και η ευαισθησία που σας διακρίνει, είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η έμφυτη ευγένεια που έχετε σας κάνει πολύ αγαπητούς στους γύρω σας. Εξιδανικεύετε καταστάσεις και πρόσωπα, ενώ θέλετε να ζείτε σε ονειρικές καταστάσεις που πολλές φορές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Περιμένετε τα ιδανικά και αυτά με πολύ απογοήτευση κάποια στιγμή βλέπετε ότι δεν έρχονται, γιατί απλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Καθυστέρηση στον γάμο και πολύ πιθανόν να μην αποφύγετε ένα διαζύγιο.

 

*Σημείωση [ Η θέση της Αφροδίτης στα ζώδια που την φιλοξενούν είναι πολύ σημαντική, αλλά μην ξεχνάτε ότι το τελικό πόρισμα βγαίνει από τις όψεις που έχει με τους υπόλοιπους πλανήτες και την τοποθέτηση της μέσα στο προσωπικό σας ωροσκόπιο ]